Første måling siden valget: Enhedslisten går frem

Enhedslisten står til den største fremgang i meningsmålingen.

Pernille Skipper kan glæde sig over fremgang i den første Epinion-måling, siden Mette Frederiksen overtog magten fra Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Det er knap tre måneder siden, der var folketingsvalg i Danmark, og magten skiftede fra blå til rød blok. Socialdemokratiet har i mellemtiden dannet en etparti-regering, og siden da er et af regeringens støttepartier vokset signifikant. Det viser den første Epinionmåling siden valget.

Ved valget opnåede Enhedslisten 6,9 procent af stemmerne, mens partiet i den nyeste måling står til 8,9 procent. Det er dermed sikkert, at partiet har vundet vælgere siden valget, også selv om Enhedslistens tilslutning i målingen har en statistisk usikkerhed på 1,3 procent.

På samme måde viser målingen, at Alternativet med sikkerhed går tilbage. Målingen sender partiet i nærheden af spærregrænsen med 2,1 procents tilslutning mod 3,0 procent ved valget i juni. Den nuværende tilslutning har dog en statistisk usikkerhed på 0,7 procent.

Rettelse: Tidligere har denne artikel været udgivet i en forkert version. Her fremgik det, at målingen gav regeringen og dens støttepartiet en øget tilslutning – det er imidlertid ikke muligt at konkludere pga. den statistiske usikkerhed. Artiklen er derfor skrevet om, så den fokuserer på Enhedslistens fremgang og Alternativets tilbagegang, som begge er signifikante. DR beklager fejlen.