Første officielle besøg i årevis: Løkke skal til Kina

I statsministerens rejseplaner står det første samlede dansk-kinesiske arbejdsprogram og et pandabesøg.

På trods af en afstand på godt 7.000 kilometer har Kina og Danmark et venskab, der går langt tilbage, lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tager på officielt besøg i Kina fra den 2. til 4. maj, oplyser Statsministeriet.

Løkke skal både mødes med Kinas præsident, Xi Jinping, og landets premierminister, Li Keqiang.

- På trods af en afstand på godt 7.000 kilometer har Kina og Danmark et venskab, der går langt tilbage. Kina er Danmarks største handelspartner i Asien, og vi samarbejder tæt på alle niveauer, udtaler Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Både Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen har tidligere været i Kina som statsministre, men det er Danmarks første officielle besøg i Kina siden 2008.

Styrket samarbejde

På turen vedtages det første samlede dansk-kinesiske arbejdsprogram. Det skal sætte retningen for et styrket samarbejde for 80 danske og kinesiske myndigheder.

- Det nye arbejdsprogram vil styrke vores strategiske partnerskab på en lang række områder, så vi fremover kan sætte flere danske fingeraftryk på udviklingen og reformarbejdet i Kina - og samtidig sikre dansk erhvervsliv et bedre fodfæste på det enorme kinesiske marked.

Med på turen kommer miljø- og fødevareministeren, sundhedsministeren samt en række virksomheder og erhvervsorganisationer.

På pandabesøg

Statsministeren skal også besøge de to pandaer, der skal udlånes til Københavns Zoologiske Have.

Det sker for at markere, at 2017 er dansk-kinesisk turismeår.

- Mange kinesere besøger hvert år Danmark. Men også her er der mere at hente. Derfor vil vi arbejde for at øge antallet af turister mellem vores to lande, udtaler Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Facebook
Twitter