Fogh: De svageste skal behandles godt

Statsminister Anders Fogh Rasmussen brugte en stor del af sin åbningstale på at slå fast, at regeringen ikke ønsker øget ulighed i samfundet.

Statsministeren på Folketingets talerstol. (© DR)

Regeringen vil hjælpe de svageste og arbejde for at der bliver flere mønsterbrydere. Det lovede Statsminister Anders Fogh Rasmussen, da han holdt sin åbningstale fra Folketingets talerstol.

Socialminister Eva Kjer Hansen skabte for et par uger siden tvivl om regeringens politik, da hun talte for øget ulighed i samfundet. Siden trak hun udtalelserne tilbage, og statsministeren benyttede i dag sin åbningstale til at sætte tingene på plads.

Ønsker ikke todelt samfund

Anders Fogh Rasmussen sagde, at det ikke går at lade stå til over for de svageste.

- Et todelt samfund, hvor nogle mennesker mere eller mindre permanent er holdt uden for arbejdsmarkedet. Det giver mindre velstand, mindre velfærd og mindre sammenhængskraft i samfundet, sagde han.

Statsministeren understregede endnu engang, at det skal kunne betale sig at arbejde. Derfor har regeringen indført et skattestop, og derfor er der lagt loft over kontanthjælpen.

Folketinget i festtøjet

Dronning Margrethe ankom til det blomster udsmykkede Christiansborg klokken kvart i tolv. Ved siden af dronningen gik Folketingets formand Christian Mejdahl, der umiddelbart efter blev genvalgt som formand.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen indledte med at sige, at der er gode tider i Danmark, hvor vi oplever vækst og velstand. Men han slog fast at social og økonomisk fremgang ikke er et privilegium for de stærke, men en mulighed for alle.

- Derfor skal vi ruste børn og unge bedre til at bryde den negative sociale arv. Det handler ikke kun om penge og fordeling af indkomst. Det handler nok så meget om sociale og kulturelle færdigheder. Først og fremmest om bedre uddannelse, sagde Anders Fogh Rasmussen.