Fogh erkender forkert klima-satsning

Anders Fogh Rasmussen erkender, at han i årevis undervurderede de menneskeskabte klima-forandringer. Det førte til en forkert klima-strategi, hvor Aukens miljøministerium i 2001 blev kraftigt beskåret, siger statsministeren.

Anders Fogh Rasmussen erkender, at han i årevis undervurderede de menneskeskabte klimaforandringer.

Han ville have grebet klimaudfordringen anderledes an, hvis han vidste, hvad han ved i dag, indrømmer han i et interview med Ritzaus Bureau.

- Jeg har været lidt i tvivl om, hvorvidt klimaforandringerne kom fra naturen selv eller fra mennesker. Jeg er blevet overbevist om, at i hvert fald en meget stor del stammer fra menneskelig aktivitet. Det har vi en pligt til at gøre noget ved, siger statsministeren.

Indrømmelse til Auken

Med den viden om den globale opvarmning ville han også have håndteret decimeringen af Svend Aukens miljøministerium i 2001 på en anden måde. Blandt andet satte VK-regeringen dengang en stopper for mange af Aukens tilskudsordninger på miljøområdet.

- Beslutningen om at sætte en række af Aukens ordninger ud af kraft burde måske være blevet ledsaget af nogle offensive beslutninger om til gengæld at sætte nogle andre ting i gang med det samme, siger Anders Fogh Rasmussen.

Grøn vækst-økonomi

Interviewet med Ritzau kom, efter at statsministeren på Venstres landsmøde sagde, at Danmark nu skal stå i spidsen for en ny global indsats mod klimaproblemerne. Den store udfordring er at skabe en grøn vækstøkonomi de kommende årtier.

- Vi skal gøre Danmark helt frit af fossile brændsler som olie, kul og gas. Vi skal skabe et fossilfrit Danmark, vi skal skabe en grøn vækstøkonomi i Danmark, sagde statsministeren i talen på landsmødet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter