Fogh: Finanspanikken er hysteri

Statsminister Anders Fogh Rasmussen opfordrer børsmarkederne til at geare ned. Det meste af finanspanikken har afsæt i hysteri, siger han fra Beijing, hvor han deltager i det asiatisk-europæiske Asem-topmøde.

Anders Fogh Rasmussen og Angela Merkel lytter ved ASEM-mødet i Beijing, hvor den globale finanskrise er et tema. (Foto: Michael Reynolds © Scanpix)

Statsminister Anders Fogh Rasmussen opfordrer børsmarkederne til at geare ned. Det meste af finanspanikken har afsæt i hysteri, siger han.

- Der er ingen grund til panik. Det, der sker på kapitalmarkederne, er hysteri. Der er i stedet grund til at sikre, at virksomhederne kan få den fornødne långivning, sagde Anders Fogh Rasmussen fredag aften (lokal tid) i Beijing, den kinesiske hovedstad, da førstedagen af det asiatisk-europæiske Asem-topmøde var slut.

Hystaderne i finanssektoren

Her blev krisen drøftet, og de 43 deltagende lande er enige om, at der er behov for fælles international handling for at få krisen afblæst.

- Kapitalmarkederne bør tage bestik af den politiske vilje til at løse det her, sagde han og tilføjede:

- Så længe hystaderne i finanssektoren bare løber rundt og skader sig selv, så fred være med det. Problemet er, at det kan spille over i realøkonomien, siger han.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532be2f46187a216b8e80869

FacebookTwitter