Fogh: Grøn vækst den store udfordring

Klima-forandringerne og muligheden for at skabe en såkaldt grøn vækst-økonomi er Danmarks helt store udfordring de kommende årtier, mener statsministeren.

Anders Fogh Rasmussen ved Venstres landsmøde. (Foto: Jesper Kristensen © Scanpix)

Klima-forandringerne - og muligheden for at skabe en såkaldt grøn vækst-økonomi - er Danmarks helt store udfordring de kommende årtier.

Det sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen i formiddags, da han holdt tale på Venstres landsmøde i Herning.

Anders Fogh Rasmussen vil skabe det, han kalder en Grøn Markedsøkonomi i Danmark.

I sin store tale på Venstres landsmøde pegede Fogh på afhængigheden af olie og klimaforandringerne som den helt store udfordring i de kommende årtier.

Mange flere vindmøller

- Vi skal gøre Danmark helt frit af fossile brændsler som olie, kul og gas. Vi skal skabe et fossilfrit Danmark, vi skal skabe en grøn vækstøkonomi i Danmark, sagde statsministeren, som nu erkender, at Venstre har været fodslæbende i energidebatten i flere årtier.

Radioavisens politiske medarbejder Jens Ringberg siger fra landsmødet, at Anders Fogh Rasmussens udmelding vil betyde, at der skal bygges mange flere vindmøller og laves meget mere vedvarende energi de kommende år, hvis vi skal nå den målsætning, som der er nævnt her.

- Det kommer også til at betyde, at Danmark skal være absolut førende med hensyn til at udvikle ny teknologi, som kan bruges over hele jordkloden på det her område, siger Jens Ringberg.

Grøn skattereform

Om betydningen for de private husholdninger, siger Radioavisens politiske medarbejder, at den skattereform, der er på vej, og som ventes til foråret, bliver en grøn reform.

Hovedformålet med reformen er staidg at lette skatten på arbejde, men det skal finansieres med nogle ting, som er grønne.

- Der bliver et system med kvoter på Co2 i erhvervslivet, som de kan handle med med hinanden for at bekæmpe Co2-udslip fra erhvervslivet, og det betyder ifølge Anders Fogh Rasmussen, at man slipper for de gamle grønne afgifter. Det er ikke sådan, at der kommer nye grønne afgifter, men man vil arbejde for sociale grønne afgifter, i de tilfælde hvor man frådser med for eksempel brug af varme eller vand, siger Jens Ringberg.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter