Fogh lover hurtig udlændinge-løsning

Statsminister Anders Fogh Rasmussen giver nu Dansk Folkeparti håndslag på, at en løsning på udlændingespørgsmålet er på trapperne.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen drøftede mandag sagen med EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, ved det ekstraordinære EU-topmøde i Bruxelles (Foto: DOMINIQUE FAGET © Scanpix)

Statsminister Anders Fogh Rasmussen giver nu Dansk Folkeparti håndslag på, at en løsning på udlændingespørgsmålet er på trapperne.

Regeringen vil forhindre, at VKO-udlændingepolitikken udhules efter Metock-dommen fra EF-Domstolen.

To løsninger

Den danske plan går ad to spor: Et hurtigt dansk udspil om dokumentation, hvor ægtepar skal kunne dokumentere, at de reelt har boet og arbejdet i Sverige eller et andet EU-land, før de kan blive familiesammenført i Danmark. Og et EU-spor om at ændre opholdsdirektivet, som har længere udsigter.

- Vi arbejder med at få det nationale spor på plads hurtigst muligt, så vi ovenpå EF-Domstolens afgørelse forhindrer misbrug af de danske regler. Vi accepterer ikke, at den undermineres ad bagvejen. Derfor opstiller vi et regelsæt, der skærmer os mod misbrug, siger Anders Fogh Rasmussen.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech sagde tidligere tirsdag, at en dansk særløsning i forhold til EF-Domstolens afgørelse bliver klar, mens finansloven forhandles i Finansministeriet.

Kommer DF i møde

Dermed forsøger regeringen at komme Dansk Folkeparti i møde. Så sent som mandag kaldte DF's næstformand, Peter Skaarup, regeringens udlændingepolitik for "en rodebutik".

Partiet har gentagne gange truet med ikke at stemme for næste års finanslov, med mindre regeringen kommer med et klart svar på, hvordan man vil sikre den stramme danske udlændingepolitik mod at blive undergravet af EU-retten.

Facebook
Twitter