Fogh: Sag om sultne børn tages op med Grønland

Statsministeren er rystet over, at 17 procent grønlanske børn oplever sult. Han forsikrer, at sagen bliver rejst over for hjemmestyret. Sagen kan nemlig også falde tilbage på Danmark.

Ifølge den grønlandske avis Sermitsiaq har hverken landsstyret eller Landstinget foretaget sig noget, siden en rapport i 2007 viste, at mange grønlandske børn går sultne i seng, og at hvert 11. barn lever i fattigdom. (Foto: Johan Rasmussen © Scanpix)

Statsminister Anders Fogh Rasmussen er rystet over oplysningen om, at 17 procent af børnene i Grønland ifølge en undersøgelse oplever en hverdag med sult.

Sagen er så alvorlig, at den er blevet taget op af FNs børneorganisation UNICEF.

I sidste ende kan det være Danmarks ansvar, at børnene lever under så ringe vilkår, at de ikke får mad nok. Det skyldes, at Danmark har skrevet under på FNs børnekonvention.

Men selv om det er Grønlands hjemmestyre der har overtaget det sociale område fra Danmark, så er det ikke tilfredsstillende for Danmark, siger Anders Fogh Rasmussen.

Ikke godt at Danmark kan hænges ud

- Det er ikke tilfredstillende for Danmark, hvis Danmark skal hænges ud internationalt for at vi ikke behandler børn ordentligt, siger Anders Fogh Rasmussen.

Han tilføjer, at det er i Danmarks interesse at få problemet løst.

- Velfærdsministeren vil tage problemet op med sin grønlandske kollega, for vi er nødt til at få fundet en løsning på det, som alle kan være tjent med, siger Anders Fogh.

Facebook
Twitter