Fogh: Vi kan ikke skære i det offentlige

Det er urealistisk at forestille sig, at der kan skæres ned i den offentlige sektor, siger statsminister Anders Fogh Rasmussen. Han ville have skrevet Venstres nuværende principprogram anderledes i dag.

Antallet af ældre vil stige, og det gør det urealistisk at skære den offentlige sektor ned, siger Anders Fogh Rasmussen. (Foto: DR © DR)

Statsminister Anders Fogh Rasmussen ville have skrevet Venstres principprogram fra 1995 anderledes, hvis han havde vidst, hvad han ved i dag.

I principprogrammet står der, at Venstre vil arbejde for at sænke skattetrykket og at det skal ske ved lavere offentlige udgifter og øget vækst i det private.

Men i dag mener Anders Fogh Rasmussen ikke, at det er realistisk at skære ned i det offentlige.

- I de kommende år kommer der så mange flere ældre, at det er urealistisk at skære de offentlige udgifter ned. Hvis jeg i 1995 havde vidst det samme, som jeg ved i dag, om vore udfordringer, ville jeg have formuleret det anderledes, sagde han i dag på et pressemøde forud for Venstres landsmøde i den kommende weekend.

Anders Fogh Rasmussen var i 1995 næstformand i Venstre og dermed hovedansvarlig for principprogrammet

Vi ER liberale

Landsmødet skal vedtage et nyt principprogram, og det vil ikke indeholde formuleringer om at begrænse den offentlige sektor. Tværtimod mener Venstre nu, at den offentlige sektor skal have den størrelse, der er nødvendig for at kunne løse tidens udfordringer.

Anders Fogh Rasmussen afviser kritik af, at der ikke er gennemført nok liberal politik siden regeringsskiftet.

- Vi har på en lang række områder sikret befolkningen et frit valg. For det andet sikrer vi med skattestoppet familierne stadig større frihed, siger Anders Fogh Rasmussen.

Facebook
Twitter