Fogh vil ikke spilde tid på "Fitna"

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har ikke set Geert Wilders film "Fitna", og han agter heller ikke at bruge tid på at se den.

Anders Fogh Rasmussen har ikke set den kontroversielle film. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har ikke set Geert Wilders film "Fitna", og han agter heller ikke at bruge tid på at se den.

Anders Fogh siger til DR Nyheder, at han betragter filmen som "en ren provokation". Han vil derfor ikke spilde tid på den, siger han.

Få er anerkendende

Lederen af Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, er tidligere i dag både blevet citeret for at kritisere statsministeren for "at stikke hovedet i busken", og for at man skal reagere "afbalanceret" på filmen.

- Jeg tror, at vi selv skal nære os for ikke at puste yderligere til ilden, sagde hun tidligere til Berlingske Tidende.

Dermed står den konservative Henriette Kjær forholdsvis alene med en temmelig rund vurdering af den hollandske politikers udspil. I en pressemeddelelse skriver Henriette Kjær, at "Wilders centrale budskab ikke (må) skæmmes af, at han til sidst i sin film foretager nogle generaliseringer over for de omkring 1,3 milliarder almindelig fredelige muslimer, som forsøger at leve et fredelig liv med deres religion og deres familie".