Folketinget begrænser sit arbejde i corona-krise

Stop for samråd og beslutningsforslag og højst 95 mennesker i folketingssalen ad gangen, er nye tiltag.

Folketingets formand Henrik Dam Kristensen understreger, at Folketinget ikke lukker og kan lave den nødvendige lovgivning under corona-krisen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Folketinget bliver nu selv ramt direkte af corona-krisen.

De næste 14 dage skal der fokuseres på at lave den nødvendige lovgivning i forhold til at begrænse corona-smitten, der har ramt Danmark.

Derfor bliver der sat en stopper for samråd og beslutningsforslag og andre dagligdags ting. Det har Udvalget for Forretningsordenen besluttet på et møde her i morgen.

- Vi lægger nogle af de daglige procedurer til side, men vi er enige om, at vi har et folketing, der fungerer og kan behandle de love, der er nødvendige, siger Folketingets formand Henrik Dam Kristensen.

Regeringen vil sætte en stopper for indendørs arrangementer med mere end 100 deltagere. Det skal behandles i en hastelov i Folketinget i dag. Beslutningen er derfor, at der højst må være 95 medlemmer til stede i folketingssalen, når der skal stemmes.

Det sker ved brug af et såkaldt clearingssystem, hvor færre medlemmer stemmer samtidig med, at størrelsesforholdet mellem partierne bliver bevaret.

Venestres formand Jakob Ellemann Jensen bakker op om beslutningen.

- Det er en række tiltag, vi skal have lavet i forhold til Christiansborg. Vi skal sikre, at Folketinget fortsætter, siger han.

De seneste tal viser, at 514 mennesker i Danmark er smittet. To er alvorligt syge.