Folketinget forbyder rævefarme

Folketinget forbyder opdræt af ræve. Og en dyreværnsforening benytter lejligheden til at kræve, at de kongelige kasserer deres rævepelse.

Dronningen bør ikke optræde i pels, mener dyreværnsforeningen Anima. (Foto: © Carl Redhead, Scanpix)

Kronprinsesse Mary og hendes svigermor, dronning Margrethe, bør smide deres rævepelse ud. Opfordringen kommer fra dyreværnsforeningen Anima, efter Folketinget i dag har vedtaget et forbud mod opdræt af ræve.

Ifølge dyreværnsforeningen har både Mary og dronning Margrethe ved flere lejligheder vist sig i rævepels, men det må være slut nu, lyder det fra Anima.

- Kongefamilien har et særligt ansvar for ikke at støtte mishandling af dyr, siger Animas formand, Tanja Krøyer Jørgensen.

SF: Farmere får for lang frist

- Ræve til opdræt lever i små bure, men dyret er aldrig blevet tamt. De små bure fremkalder derfor frygt og stress, lyder der fra Anima. Dyreværnsforeningen beretter også om eksempler, hvor ræve aflives ved, at en elektrode sættes til dyrenes mund og endetarm, hvilket fremkalder et dødbringende hjerteanfald.

Rævefarmene bliver udfaset over 15 år, hvilket skuffer SF. Partiet foreslog en udfasningstid på fem år og skyder på Dansk Folkeparti for ikke at sætte dyrevelfærden højt.