Folketingspolitikerne vil have mere i løn

Lige nu strejker sygeplejersker og sosu-assistenter, fordi de vil have 15 procent mere i løn. Imens er folketingspolitikerne i gang med at støbe kuglerne til en lønforhøjelse på 22,9 procent til sig selv.

På pladsen foran Christiansborg demonstrerer sundhedspersonalet for at få en højere løn. Det vil de også inden for murene. (Foto: Trine Ruby © DR)

Lige nu strejker pædagogmedhjælpere, sosu-assistenter og sygeplejersker for at få en højere løn. Folketingspolitikerne har indtil nu afvist at blande sig. Til gengæld vil de også selv gerne have en højere løn.

Traditionelt får folketingspolitikerne det samme som en borgmester i en mellemstor kommune, det vil sige 550.955 kroner.

Men efter kommunesammenlægningerne får en borgmester i en mellemstor kommune nu 676.864 kroner. Og det beløb vil folketingspolitikerne nu også vil have, oplyser TV2 Nyhederne.

Hån mod de strejkende

Mono Striib, næstformand i FOA, kalder overvejelserne en uhørt hån mod de strejkende.

Og Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti kalder en eventuel lønforhøjelse for håbløs.

- Jeg blev meget overrasket over at høre, at den her diskussion kører på et tidspunkt, hvor folk er i konflikt for at få en højere løn, siger han til TV 2 NYHEDERNE.

Drøftelserne foregår endnu på uformelt plan, men det varer ikke længe, mener Kristian Thulesen Dahl.

- Når ledende politikere engagerer sig i en diskussion om en højere løn, så ved vi godt, at der er et forslag lige på trappen.

Facebook
Twitter