Folketingsvalg 13. november

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har udskrevet valg til Folketinget tirsdag den 13. november.

Statsministeren udskriver valg fra Folketingets talerstol. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har udskrevet valg til Folketinget tirsdag den 13. november.

Det gjorde han fra Folketingets talerstol efter en dag med masser af rygter samt hele og halve bekræftelser fra regeringsmedlemmer og menige politikere.

Valg-spekulationer skadeligeHan begrundede udskrivelsen af valget med risikoen for, at det kommende arbejde i Folketinget ville blive præget spekulationer om et kommende valg:

- Det er allerede skadeligt idag, erklærede statsministeren om valgspekulationerne.

Måske planlagt i flere ugerDet er et åbent spørgsmål, om Fogh i flere uger har haft plan om at tage et valg nu. Allerede 11. oktober meddelte Statsministeriet nemlig, at han den 24. oktober personligt ville møde op i Folketingets onsdags-spørgetime.

Det gjorde han så også efter planen. Men den varslede spørgetime blev i stedet erstattet af en "meddelelse af særlig karakter", som formanden meddelte. Og klokken 13.06 kom Fogh så med erklæringen om valg tirsdag den 13. november

Senest: Flertal for VKODen seneste meningsmåling fra Catinét viste et fortsat flertal til regeringen og dets faste støtteparti, Dansk Folkeparti. Igennem flere målinger har Ny Alliance dog været tungen på vægtskålen.

Siden sidste valgkamp har fire af Folketingets partier fået nye ledere: Helle Thorning Schmidt for Socialdemokratiet, Margrethe Vestager for Det Radikale Venstre, Villy Søvndal for SF og Naser Khader fra det nystiftede Ny Alliance.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532b0d12a11f9d09b43e0dcbhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532b042aa11f9d09b43e0d5b

Facebook
Twitter