Alex Vanopslagh bliver Liberal Alliances nye politiske leder

27-årig nyvalgt folketingsmedlem bliver ny politisk leder af Liberal Alliance.

27-årige Alex Vanopslagh bliver ny politisk leder af Liberal Alliance og afløser hermed Anders Samuelsen på posten.

Det bekræfter Liberal Alliance i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad, ydmyg og beæret over, at en enig folketingsgruppe har peget på mig som ny politisk leder, siger den nye politiske leder og fortsætter.

- Vi har et stort arbejde foran os med at genoprette tilliden til Liberal Alliance. Vi skal tage fat på et nyt kapitel og genoptage den liberale værdikamp. Det arbejder glæder jeg mig til at være i spidsen for.

Alex Vanopslagh blev ved valget onsdag valgt ind i Folketinget for første gang. Derimod blev Anders Samuelsen ikke genvalgt og gik dagen efter af som politisk leder.

I går blev vejen så for alvor banet for Vanopslagh, da det kom frem, at de tre resterende medlemmer af Liberal Alliances folketingsgruppe alle pegede på ham som ny politisk leder.

Stor opbakning fra baglandet

Den 27-årige fortæller til DR Nyheder, at han har oplevet en massiv opbakning fra partiets bagland de seneste dage.

- Jeg har faktisk også fået en masse beskeder fra tidligere medlemmer, der skriver, at de gerne vil melde sig ind igen, hvis jeg viser politisk lederskab, siger han.

Blandt andet stod partiets ungdomsformand Signe Bøgevald Hansen frem og pegede på netop Vanopslagh, som manden, der skal genrejse partiet, efter at de gik markant tilbage ved valget og kun netop klarede spærregrænsen.

Og politisk genrejsning står som absolut nummer et på den nye politiske leders to do-liste.

- Vi er blevet enige om, at jeg er den rette til at sige, at nu starter vi et nyt kapitel i Liberal Alliance. Det her er dag et, og nu skal vi genrejse det her parti og i øvrigt også genrejse det borgerlige Danmark, siger Alex Vanopslagh og fortsætter:

- Det er der også brug for. Vi skal ud og rykke nogle holdninger og forhåbentligt skabe politiske resultater de næste fire år.

Chokeret over Samuelsens afgang

Efter Samuelsen gik af, har der i medierne været flere andre navne i spil. Partiets naturlige kronprins, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, afviste dog, at han ville gå efter posten.

I går lød samme melding fra Joachim B. Olsen, efter at Ekstra Bladet via anonyme kilder havde bragt hans navn frem.

Ifølge Vanopslagh har processen om posten som politisk leder dog været helt og aldeles udramatisk.

Det samme kan dog ikke siges om onsdagens valg, som var lidt af et chok for det forhenværende regeringsparti.

- Det er kommet bag på os alle, at vi fik det valg, vi fik. Det har gjort ondt. Vi har mistet markante profiler, der har betydet enormt meget for det liberale Danmark og Liberal Alliance, siger den nye politiske leder, der også sender en tak til sin forgænger og medstifter af partiet, Anders Samuelsen.

- Vi har mistet vores partistifter, som vi kan takke for, at vi er her i dag. Det har vi været chokerede over, og vi har skullet sunde os.

27-årige Vanopslagh er også medlem af Københavns Borgerrepræsentation. Han er desuden tidligere formand for Liberal Alliances ungdom.