Analyse: Dårligt valg til Kristian Jensen kan blive brugt mod ham i kampen om magten

Personligt valgresultat til næstformanden kan skade ham i muligt kommende formandsopgør, vurderer Uffe Tang.

De to mest magfulde personer i Venstre. (Foto: Fabian Bimmer © Scanpix)

Hvis man skal finde næstformand Kristian Jensen (V) på listen over de Venstre-politikere, der har fået flest personlige stemmer, så skal man spejde et godt stykke ned af listen.

Kandidater som Lars Løkke Rasmussen, Inger Støjberg og Tommy Ahlers lammetæver næstformanden, når man ser på de personlige stemmetal.

Men også mindre kendte navne som Hans Christian Schmidt og Anni Matthiesen slår den magtfulde næstformand, der stillede op i Vestjylland. Han er således blot nummer 12 på partiets interne liste over stemmeslugere.

Ifølge DR Nyheders politiske korrespondent Uffe Tang er valgresultatet dårligt nyt for Kristian Jensen, da det lander midt i spekulationer om, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen fortsætter som formand. En post, Kristian Jensen gerne vil overtage.

- Meget tyder på, at Kristian Jensen vil forsøge at udfordre Lars Løkke Rasmussen om formandsposten. Her vil det dårlige valgresultat kunne blive brugt imod ham, siger Uffe Tang.

Her er de Venstre-poltikere med flest stemmer - bemærk, at Kristian Jensen ikke er blandt dem.

Lars Løkke kun overgået af S-formand

Lars Løkke Rasmussen fik et personligt godt valg. Han fik 40.745 stemmer, hvilket er næsten fire gange flere end hans næstformand og kun overgået af S-formand Mette Frederiksen på landsplan.

En anden Venstre-mand, der har været nævnt som mulig arvtager til formandsposten, Jakob Ellemann-Jensen, fik næsten dobbelt så mange stemmer som Kristian Jensen.

Og Kristian Jensens personlige stemmetal kan give panderynker blandt Venstres medlemmer, hvis næstformanden griber ud efter magten i partiet.

- Mange i Venstre vil spørge sig selv, om Kristian Jensen nogensinde vil få et folkeligt gennembrud, for det er der brug for, hvis han skal lede Venstre. Og en historie om, at næstformanden ikke er i stand til at sælge billetter nok, kan bruges af hans modstandere til at overbevise andre i partiet om, at han ikke er den rette til opgaven, siger politisk korrespondent Uffe Tang.

Kristian Jensen erklærer sig selv tilfreds med de knap 11.000 personlige stemmer.

- Jeg har som næstformand for Venstre en opgave i, at alle kandidater får et godt valg. Derfor har jeg brugt rigtig meget tid væk fra Vestjyllands Storkreds i denne valgkamp. Jeg kan se nu, at det koster på det personlige stemmetal, men til gengæld har jeg været med til at sikre Venstre en fremgang på ni mandater, siger han.

Her kan du søge på, hvor mange stemmer din kandidat fik:

Se en video med de ti største slemmeslugere

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter