Begejstret Stig Grenov: 'Jeg tror, vi klarer den'

Kristendemokraterne står til at kravle lige over spærregrænsen på to procent i exitpoll.

- Drømmer jeg, eller er jeg vågen?

Hos Kristendemokraterne gik der et sus igennem partiet til valgfesten, da DR Nyheders exitpoll viste, at partiet står til at kravle lige over spærregrænsen på to procent.

Den orlovramte formand, Stig Grenov, kunne ikke holde sin glæde tilbage, selv om han understregede, at alt endnu kan ske.

Han hentydede til, at partiet i 2005 stod med 2,1 procent i en exitpoll, men at de endte med 1,9.

- Men alle exitpolls i dag – med den usikkerhed, der har været – har været på to eller derover. Og 2,3 er det bedste, der har været i dag.

- Jeg tror, vi klarer den. Og samtidig er det helt vildt syret, at vi har gjort det samme, som de svenske kristendemokrater og har formået at gøre Kristendemokraterne til et parti, som danskerne forstår. At der er nogle politiske værdier, vi står fast på. Et menneskesyn, vi skal have med ind i dansk politik.

Og så vil han gerne sig tak til de mange danskere, der i dag har valgt at sætte deres stemme hos Kristendemokraterne.

- Vi vil jo vinde, men uanset vil jeg gerne sige tak til de mange tusinde vælgere, der har sat deres kryds og ofret deres kryds hos os.

Isabella Arendt: Jeg kan slet ikke være i mig selv

Kristendemokraternes fungerende formand, Isabella Arendt, havde også svært ved ikke at vise sin begejstring, da DR Nyheder talte med hende kort efter målingen.

- Det føles da helt vildt godt. Selvfølgelig er det kun en exitpoll, og det er ikke alle stemmerne, der er talt op. Men det tyder rigtig, rigtig godt.

- Som det ligger lige nu, siger de fire mandater inde i jeres studie. Det ville jo være helt fantastisk at sidde der med et hold, sagde hun blandt andet.

Ifølge DR Nyheders exitpoll står Socialdemokratiet til at blive Folketingets største parti, og sammen med de resterende partier i rød blok står de til at overtage flertallet i Folketinget.

Exitpoll'en er kun en måling og bygger på svar fra 4.550 repræsentativt udvalgte vælgere og blev offentliggjort i forbindelse med, at landets mange valgsteder lukkede klokken 20.00.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk