Bekymret familiefar: Efterhånden har alle på vores vej haft indbrud. Det er absurd

Uopklaret og henlagt. Indbrud hos familien Feldt bliver formentlig aldrig opklaret.

De fleste af husene på vejen, hvor Adam Nissen Feldt bor, har været udsat for indbrud.

- Dét hus har været udsat for indbrud, og dét hus havde indbrud i weekenden, og det hus derovre havde indbrud for nyligt, og i det hus har der været indbrud to gange.

Adam Nissen Feldt drejer rundt på stedet, mens han peger på husene, der omgiver hans hjem på villavejen i Hørsholm i Nordsjælland.

I sommer blev hans hus en del af vejens kedelige statistik, da kriminelle brækkede sig vej ind i familien Feldts bolig, hvor indbrudstyvene på kort tid fyldte to tasker med værdier for op mod 70.000 kroner.

- Vi var på sommerferie, da de brød døren op med et koben, hvorefter de ryddede alle skabe igennem og gik ned i kælderen og sparkede en dør op. Her tog de hurtigt fat i nogle tasker, som de fyldte med smykker, computer, kontanter og alt muligt, fortæller Adam Nissen Feldt.

Chokket

Adam Nissen Feldts mor havde fået til at opgave at passe huset, mens familien Feldt var på sommerferie i Italien.

Hun fik et ordentligt chok, da hun var forbi for at vande blomster og i stedet fandt huset raseret af indbrudstyve.

- Min mor blev meget chokeret. Men vi blev også ramt af en ubehagelig usikkerhed, fordi vi var i et andet land. Det var slet, slet ikke en rar oplevelse, også fordi ens hjem gerne skal være et sted, hvor man føler sig tryg, siger Adam Nissen Feldt.

- Jeg bliver selv fyldt med en enorm vrede, når sådan noget sker, fortæller Adam Nissen Feldt.

Sagen henlagt

Familien Feldt anmeldte indbruddet til politiet. Men allerede to måneder senere fik familien en skrivelse fra politiet, fordi sagen var blevet henlagt som uopklaret.

- Vi fik et standardbrev, hvor politiet skrev, at de ikke regnede med, at sagen kunne opklares, siger Adam Nissen Feldt.

Dermed indgår indbruddet i familien Feldst hjem i statistikken over uopklarede indbrud. Dem er der mange af. Som DR Nyheder torsdag kan fortælle bliver blot fem ud af 100 indbrud opklaret.

Og faktisk er opklaringen endnu ringere i halvtreds danske byer. Her er det kun to indbrud, der bliver opklaret ud af 100 indbrud. Det er netop tilfældet i Hørsholm, hvor Adam Nissen Feldt bor.

Det er især fraværet af et lokalt politi, som kender området og måske også de kriminelle løbebaner, som kan forklare de mange indbrud på familien Feldts villavej, mener Adam Nissen Feldt.

- Hvis man har lidt viden om området og de lokale forhold, så har man altså lidt nemmere ved at lægge to og to sammen, siger Adam Nissen Feldt.

Frustrationer og fraflytninger

I en Facebook-gruppe udveksler beboerne på vejen i Hørsholm oplevelser og ferieplaner, så de kan være ekstra opmærksomme på huse, som står tomme.

- Der er konstant samtaler om emnet, og hver weekend er der nogen, der slår noget op med, at der har været indbrud. Så det er virkelig noget, der betyder noget, og som vi taler om. Det betyder også, at vi er nødt til at leve med det her usikkerhedsnuveau, og det er ikke særligt rart, siger Adam Nissen Feldt.

Han kalder det absurd, at man skal være så utryg for, hvornår kobenet næste gang bliver taget frem på vejen i kvarteret.

- Der er efterhånden ikke nogen på vores lille vej, der ikke har haft indbrud, så man accepterer det lige som på et eller andet absurd niveau som en del af hverdagen, hvilket man jo altså ikke burde, siger Adam Nissen Feldt, der fortæller, at flere naboer er fraflyttet kvarteret, udelukkende fordi der er så mange indbrud.

- De har ikke taget det hele, så nu går vi jo og tænker på, om de har skrevet en indkøbsliste til næste gang, siger Adam Nissen Feldt.

DR Nyheder har bedt Nordsjællands Politi om en kommentar til de bekymrede borgere i Hørsholm. I en email skriver pressekonsulent Henriette Døssing:

- På grund af den igangværende valgkamp ønsker vi først at kommentere sagen efter valget.

Hos Rigspolitet erkender vicepolitiinspektør Lars Mortensen dog, at det ikke er godt nok, at bare to ud af 100 indbrud bliver opklaret.

- Det, synes jeg simpelthen er for lavt. Jeg kan kun ønske, at det bliver bedre.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter