Cordsen: 'Som om Løkke fører én valgkamp og dele af Venstre en anden'

Der er ikke noget at sige til, at nogle i Venstre bliver lidt forvirrede, mener DR's politiske analytiker.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen deltog i dag ved Classic Race i Aarhus. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Der marcheres ikke i valg-takt i Venstre for øjeblikket. Først lancerede Lars Løkke Rasmussen (V) pludselig muligheden for en SV-regering, som adskillige Venstre-folk ikke vil kommentere på.

Og nu åbner statsministeren også lidt op for, at beboerne på udrejsecenteret Sjælsmark kan få lov til at lave deres egen mad.

En ting som statsministerens egen partifælle og ministeren på området Inger Støjberg ellers er lodret uenig i. Det slog integrationsministeren fast så sent som i sidste uge.

I et skriftligt svar i dag slår Inger Støjberg også fast, at partiets holdning er den samme som altid. At kantineordningen på Sjælsmark skal bevares.

- Efterhånden virker det jo som om, at statsministeren og Venstres formand fører én valgkamp, og store dele af Venstre fører en anden valgkamp, lyder det fra DR's politiske analytiker Christine Cordsen.

- Ikke alene er integrationsminister Inger Støjberg åbenlyst uenig i det her. Venstre har også i månedsvis hamret løs på Socialdemokratiet og på partierne i rød blok med advarsler om, at hvis de kommer til magten, så bliver udlændingepolitikken lempet, siger hun og uddyber:

- Nu går Lars Løkke Rasmussen så selv ud på noget af det, der har været et kernepunkt på den stramme udlændingepolitik, og bløder op. Der er ikke noget at sige til, at nogle i Venstre bliver lidt forvirrede.

Startede med en kogt kartoffel og broccoli

Hele diskussionen om Sjælsmark handler om, hvorvidt beboerne på udrejsecenteret må lave mad selv, eller om de skal spise i kantinen, som det er i dag.

Sagen begyndte for alvor at rulle, da en video ramte de sociale medier i januar med en dreng, der blev nægtet at få en kogt kartoffel og broccoli i kantinen på Sjælsmark.

- Det startede en meget følelsesladet debat, og derfor er netop det her med, om familierne selv kan lave mad hjemme hos sig selv, fremfor at gå ind i kantinen, blevet symbolet på, hvordan man behandler børnene på Sjælsmark, siger Christine Cordsen.

Det var i Aftenshowet torsdag aften, at Lars Løkke Rasmussen åbnede døren på klem for, at Sjælsmarks beboere kan lave deres egen mad.

Frem til nu har regeringen sammen med Dansk Folkeparti holdt fast i, at beboerne ikke må kunne lave deres egen mad, mens de venter på at blive sendt ud af landet.

I dag ville statsministeren ikke uddybe eller afvise udtalelsen:

- Det, jeg talte om i Aftenshowet, er det dilemma, vi allesammen føler inde i os selv, når vi ser nogle børn, der ikke har det godt omkring Udrejsecenter Sjælsmark, siger han.

- Men udfordringen er jo den, at vi ønsker at føre en stram udlændingepolitik, og man kan ikke være i Danmark, hvis man ikke har et lovligt opholdelsesgrundlag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk