Danmarkskort: Se, hvor få indbrud politiet opklarer i din by

Tast dit postnummer ind og se, hvordan det går med opklaringer af indbrud i din by.

I indbrudsssøgeren kan du se, hvordan det går med opklaringen af indbrud i dit postnummer.

Kun fem procent af alle indbrud i Danmark bliver opklaret. Det viser nye tal, som DR Nyheder har fået aktindsigt i hos Rigspolitiet.

Men der er stor forskel fra by til by på, hvor mange indbrud der bliver opklaret. Du kan finde ud af, hvor stor chancen for at politiet opklarer indbrud i din by.

I søgefeltet herunder kan du indtaste dit postnummer og se politiets opklaringsprocent i din by.

Fakta: Sådan har vi skaffet tallene

  • DR Nyheder har fået aktindsigt i omfattende data hos Rigspolitiet for alle 555.496 anmeldelser for indbrud i Danmark fra 2011-2018.

  • Samtidig har vi fået aktindsigt i data for de 28.922 såkaldte ”anmeldelser med fældende afgørelser” vedrørende indbrud i private hjem, ubeboede bebyggelser og virksomheder.

  • Til sammen giver tallene et mål for, hvor mange indbrud der bliver opklaret ved at indbrudstyven bliver dømt eller får en bøde.

  • Tallene er samtidig fordelt på hvert postnummer i Danmark. Postnumrene for København K, København V og Frederiksberg C er samlet.­

  • Alle postnumre med færre end 10 anmeldte indbrud i gennemsnit pr. år er sorteret fra.

Du kan også klikke dig rundt i vores Danmarkskort og se, hvor stor forskellen er på, hvor mange indbrud politiet opklarer i hvert område af landet.

Opklaringsprocent

  • Ved at beregne, hvor mange indbrud der fører til en dom eller bøde til indbrudstyven, er DR Nyheder i stand til at påvise opklaringsprocenten, altså hvor mange indbrud der bliver opklaret.

  • Rigspolitiet fremhæver, at deres tal for ”sigtelsesprocenten” sidste år var 13,8 procent. når de skulle måle opklaringen af indbrud. Men ”sigtelsesprocent” viser ikke, hvor mange indbrud, der bliver opklaret, men tæller alene personer som bliver sigtet. I Rigspolitiets tal er medregnet personer, som hverken får en dom eller en bøde, fordi politiet frafalder sigtelsen.

  • Derudover er forskellen, at Rigspolitiets tal ikke dækker antallet af indbrud, men antallet af personer. Så hvis to personer bliver sigtet for ét indbrud, vil Rigspolitiets tal vise det som om, at to indbrud er opklaret.

  • DR Nyheders beregninger viser i stedet, hvor mange indbrud politiet formår at finde gerningsmanden i, altså hvor mange indbrud, der bliver opklaret.