'De skulle være gået i regering': Tidligere DF-vælgere revser partiet

Flere tidligere DF-vælgere fravalgte i går partiet, fordi det ikke gik i regering for fire år siden.

Flere tidligere DF-vælgere er skuffet over Dansk Folkepartis ageren i den seneste valgperiode. (Foto: Collage: Lærke Kromann)

Her dagen derpå er det en flok slukørede tidligere Dansk Folkeparti-vælgere, som DR har mødt på gaden i det syd- og sønderjyske.

Flere af dem er meget skuffede over, at DF ikke gik i regering for fire år siden, og blandt andet derfor stemte de ikke på partiet i går.

På landsplan er partiet på fire år gået fra 21,1 procent af stemmerne til blot 8,7 procent.

I Sydjyllands Storkreds, hvor partiet fik et flot valg for fire år siden med hele 28,4 procent af stemmerne, har man denne gang blot fået 12,5 procent af stemmerne.

Herunder kan du læse, hvorfor nogle af de tidligere DF-vælgere fravalgte partiet i går:

1

Jette Rosenkvist, i praktik:

(Foto: Asbjørn Ande)

- Jeg stemte på Dansk Folkeparti sidst, da jeg syntes, deres politik var god. Men jeg vil nok sige, at det skuffede mig virkelig meget, at de ikke gik i regering, da de var så store, som de var. Derfor valgte jeg ikke at stemme på dem nu.

- Jeg har stemt på Kristendemokraterne. Det er faktisk første gang, jeg gjorde det. Jeg kunne godt lide den måde, som de fremlagde deres politik på, og at det er det enkelte menneske, som de kigger på.

2

Jürgen Petersen, Bylderup Bov, 51 år, lastbilchauffør

(Foto: Foto: Ulrik Bang- DR Syd)

- Årsagen til, at jeg ikke stemte på stemte DF, er ret nem. De skulle være gået i regering, og det gjorde de ikke. De ville hellere bare sidde i kulissen. Og det synes jeg ikke er okay. Hvis man siger A, så må man også sige B, så de skulle være gået i regering. Det hører med til spillet.

- Jeg synes, at DF har misset nogle ting i forhold til flygtninge og indvandrere. Altså når man er i Danmark, så skal vi alle arbejde for Danmark. Og der har DF ikke kommet nok frem, de har gemt sig for meget.

- Nu har jeg stemt på Venstre. Det kører godt for Danmark nu, og det har Venstre været med til at få gjort.

3

Karen Rogee, Aabenraa, 83 år, folkepensionist

(Foto: Foto: Ulrik Bang- DR Syd)

- Jeg synes, at de svigtede sidst ved ikke at gå i regering. Jeg havde forventet, at de var gået i regering, for så havde de fået noget mere indflydelse.

- Jeg synes heller ikke, at de holdt, hvad de lovede. De ville bremse østeuropæiske tyvebander og den organiserede kriminalitet, og det ville de kunne have gjort bedre, hvis de var gået i regering.

- I går stemte jeg blankt. Jeg bryder mig ikke om Lars Løkke Rasmussen, og jeg kan ikke lide den socialdemokratiske politik.

4

Michael Næs Christensen, Aabenraa, 45 år, murer

(Foto: Foto: Ulrik Bang- DR Syd)

- Jeg stemte ikke på Dansk Folkeparti denne gang, fordi udlændingepolitikken er blevet presset alt for meget frem. Jeg synes, man skal holde det på et niveau, hvor man behandler udlændinge som mennesker. De er blevet for hårde over for udlændinge. Jeg synes, de skal behandles med respekt.

- Jeg synes, at DF for fire år siden var meget orienteret omkring det sociale og velfærd. Det er de ikke nu.

- Nu stemte jeg på SF denne gang. Og det er primært på grund af Jakob Mark, som er deres børne- og undervisningsordfører. Jeg synes, han siger rigtig mange gode ting. Og jeg synes, at vi skal tilgodese børnene nu.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk