DF-politiker kritiserer Thulesen Dahl: Ved ikke, hvem jeg vil stemme på til valget

Dansk Folkepartis afgående medlem af Europa-Parlamentet smækker med døren.

Jørn Dohrmann afventer for tiden en politianmeldelse for at have taget en fotografs kamera og SD-kort med magt foran sit hjem. Han afviser dog, at den sag har nogen indflydelse på, at han ikke genopstiller. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Dansk Folkeparti står til en markant tilbagegang ved kommende folketingsvalg og er i seneste meningsmåling for DR Nyheder faldet med næsten 10 procentpoint - fra 21,1 procent til 11,6 procent.

Og spørger man Jørn Dorhmann, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti, er årsagen såre enkel:

- Man mangler simpelthen synlighed på de resultater, der er opnået.

Det fortæller han torsdag formiddag i P1-programmet Slotsholmen.

Jørn Dohrmann har siddet i Folketinget for partiet fra 2001 til 2014, hvor han tog til Bruxelles sammen med blandt andre Morten Messerschmidt. Han genopstiller dog ikke til EU-Parlamentet ved valget 26. maj.

Og den snart forhenværende DF-politiker er ikke bange for at sende lidt af en bredside til det parti, hvor han var nåede at være folkevalgt i 18 år.

Han synes nemlig, at både Venstre og Socialdemokratiet har været langt bedre til at kommunikere deres sejre til vælgerne.

- Venstre har været gode til at sige, at de fører en stram udlændingepolitik. Og Socialdemokratiet har været gode til at tale pension og sætte en alder på. Folk har svært ved at forstå vores udmeldinger.

- Det, der er gået galt, er, at vi er blevet overhalet indenom OG udenom. De andre har lagt 10 til 20 procent oven i retorikken.

For meget centralisering og for lidt ude i virkeligheden

Den mekanikeruddannede snart forhenværende folkevalgte kritiserede også i april partiet, da han besluttede ikke at genopstille til Europa-Parlamentet. Det gjorde han, fordi partiet går fra en sidestillet opstilling til en partiliste - idet partitoppen så kan bestemme, hvem stemmerne går til. Det kaldte han 'udemokratisk'.

Men det er ikke det eneste problem.

Jørn Dohrmann mener, at politikere er for lidt ude i virkeligheden.

- Der er nogle, der er opslidte, når de er fyldt 60 år. De kan ikke forstå, hvis de skal gennem et screeningssystem.

- Alle politikere burde bruge deres sommerferie på at have et almindeligt job. Eller også burde vi måske have en turnusordning.

Og i forlængelse af det er der ifølge Dorhmann også blevet centraliseret for meget. Og det er også Dansk Folkepartis ansvar, mener han.

- De (Dansk Folkeparti, red.) har i hvert fald været med til det. Det er også derfor, man som politikere skal erkende, at der er gået for stærkt. Man skal ikke fortsætte, når man kan se, at det er ved at gå galt.

Derfor er 50-årige Jørn Dohrmann i tvivl forud for det kommende Folketingsvalg. På trods af 18 år i Dansk Folkepartis tjeneste ved han ikke, hvor hans stemme falder.

- Kristian er en fantastisk formand. Men det gælder om at være synlig, og hvis det stod til mig, så skulle han altså have været mere synlig mellem valgene.

- Jeg har ikke besluttet mig for, hvem jeg vil stemme på til valget, lyder den afsluttende melding fra Dohrmann i programmet, hvor han bliver spurgt om, hvorvidt han kunne overveje at stemme på Nye Borgerlige ved folketingsvalget.

Facebook
Twitter