DF'eres støtteaktion for demokratiet endte med nye trusler

Initiativtagere til fælles plakatophængning i Odense måtte tilkalde politiet.

Ophængning af Dansk Folkeparti-plakater til Europa-Parlamentet i Odense førte til trusler om vold. DF har inviteret til støtteaktion, hvor partierne i Odense hænger plakater op til Folketingsvalget i samlet flok. (Foto: Kristian Djurhuus © Scanpix)

Dansk Folkeparti havde søndag inviteret samtlige partier i Odense til plakatophængning for at tage fælles afstand til en række trusler fremsat mod DF-kandidater til Europa-Parlamentet forrige lørdag.

Omkring 50 medlemmer af Dansk Folkeparti, Alternativet, SF og Liberal Alliance hjalp hinanden med at hænge plakater Nyborgvej ud for Korsløkkeparken, fortæller lokalformand for DF i Odense, Ann-Britt Hauken.

- Det gik rigtig fint med at hænge hinandens plakater op, indtil en episode til allersidst, hvor vi måtte tilkalde politiet, fortæller hun.

Episoden fandt sted ved 14-tiden i området omkring Korsløkkeparken, der populært kaldes for Kilometerhusene.

Her blev partimedlemmerne under plakatophængningen mødt af en gruppe mennesker, som ifølge Ann-Britt Hauken virkede truende.

- De råbte 'fuck Dansk Folkeparti' og 'skrid fra vores område'. Det var dog heldigvis ikke så slemt som sidst, men nok til, at vi følte os utrygge, siger Ann-Britt Hauken.

'Hyggelig dag' blev spoleret

DF-lokalformanden fortæller, at politiet kort efter dukkede op og optog navnene på de personer, der havde råbt af politikerne.

- Der skete ikke mere end det. Men jeg ærgrer mig over, at der blev sat et dårligt aftryk på en ellers rigtig hyggelig dag til allersidst. Det var helt klart nogle, der ikke ville demokratiet, siger Ann-Britt Hauken.

Hun var en af dem, der blev truet under plakatophængningne for partiets kandidater til Europa-Parlamentet i samme område sidste lørdag.

- Det var bestemt ikke nogen behagelig situation. Vi var rigtig utrygge og bange, siger hun og fortæller, at en maskeret mand truede med at 'smadre' dem, hvis ikke de forlod området.

Ann-Britt Hauken vurderer, at det ikke er de samme personer, der står bag truslerne i dag og forrige lørdag.

SF-kandidat:'Demokratiet fungerer for alle'

Line Mørk fra SF er en af de politikere, der deltog i dagens aktion på Nyborgvej. Hun mener, at det er vigtigt at understrege, at demokratiets spilleregler er ens for alle på trods af politiske uenigheder.

- Virkeligheden er jo sådan, at vi kan lyde uenige og er uenige på mange punkter, men langt hen af vejen har vi et samarbejde, faktisk et rigtig godt samarbejde.

- Demokratiet fungerer for alle, siger hun.

Det er ikke lykkedes DR Nyheder at få en kommentar fra Fyns Politi, hverken om episoden forrige lørdag eller i dag.

Over for fyns.dk bekræfter politiet, at fire frivillige blev truet på livet lørdag den 4. maj, da de var i færdig med at hænge valgplakater op.

Politiet er ved at undersøge, om der er videoovervågning i området med billeder af gerningsmændene, og hvem de er.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk