Kandidat

Billede af Mai Villadsen, opstillet i Østjyllands Storkreds for Enhedslisten

Mai Villadsen

Enhedslisten

Østjyllands Storkreds

Mærkesager

  • 1

    Stem ægte grønt - langt mere klimahandling: Klimaforandringerne er her, og vi har brug for klimahandling. Efter en sommer med tørke og skovbrand i Europa, står det mere klart end nogensinde. Enhedslisten kæmper for mere klimahandling og for, at Danmark holder sine klimaløfter. Jeg vil lave en stor, grøn omstilling af landbruget, der halverer den animalske produktion, indføre en flyafgift og bede de rigeste betale for deres udledninger.

  • 2

    Red vores velfærd – løft lønnen: Velfærden er under pres. De ansatte flygter, og hvis der skal være pædagoger til at passe på vores børn, sygeplejersker og SOSU’er med tid til nærvær og omsorg for vores ældre og syge, skal der handles. Velfærdens helte fortjener en retfærdig løn, flere kollegaer og ordentlige arbejdsforhold. Vi vil styrke vores sundhedsvæsen og psykiatri og gøre tandlæge, psykolog og lægeordineret medicin gratis.

  • 3

    En ny udlændingepolitik med hjerterum og hjælp til mennesker på flugt: Udlændingepolitikken er blevet absurd og umenneskelig. Kæden er for længst hoppet af, når mennesker sendes tilbage i armene på rædselsregimer, som Taliban i Afghanistan og Assads regime i Syrien. I Enhedslisten arbejder vi for at stoppe hjemsendelserne, give statsborgerskab til unge, der er født i Danmark, og vi siger klart nej til asylcenter i Rwanda.

Om Mai Villadsen

Bopæl
København S
Valgt første gang
Folketingsvalg 2019
Stillede op første gang
Folketingsvalg 2019
Sociale medier