Kandidat

Billede af Peder Hvelplund, opstillet i Nordjyllands Storkreds for Enhedslisten

Peder Hvelplund

Enhedslisten

Nordjyllands Storkreds

Mærkesager

  • 1

    Invester i velfærden - ligeløn nu!: Vi står med en enorm udfordring i at sikre gode løn- og arbejdsvilkår i velfærden - især i de kvindedominerede velfærdsfag. Hvis ikke vi handler kommer vi til at mangle velfærdsprofessionelle, ikke kun i sundhedsvæsenet, men velfærden generelt. Det er en potentiel bombe under hele velfærden. Vi skal afsætte midler til en ligelønspulje til forhandling mellem parterne.

  • 2

    Konkrete klimaløsninger. Halver den animalske produktion.: Tørke, hedebølge udtørrede floder. Klimaforandringerne er konkrete. Derfor skal vores reduktioner også være konkrete. Klimaloven var en kæmpe sejr, men alt for mange af de vedtagne reduktioner er fugle på taget. en halvering af den animalske produktion, vil skabe bedre natur, miljø og grundvand og sikre umiddelbar klimaeffekt.

  • 3

    Mindsk uligheden i sundhed - fjern brugerbetaling på tandlæge og receptmedicin.: Vi skal sikre bedre fordeling af de værdier vi skaber i samfundet. Alt for mange oplever fattigdom, selvom vi er et rigt samfund. Det er helt uforståeligt at vi stadig har brugerbetaling på basale velfærdsydelser som tandlæge og lægeordineret medicin. Vi skal sikre lige og fri adgang i vores sundhedsvæsen uanset pengepung.

Om Peder Hvelplund

Uddannelse
Bachelor-/diplomuddannelse
Bopæl
Hjørring
Valgt første gang
Folketingsvalg 2019
Stillede op første gang
Folketingsvalg 2007
Sociale medier