Kandidat

Billede af Ida Auken, opstillet i Københavns Storkreds for Socialdemokratiet

Ida Auken

Socialdemokratiet

Københavns Storkreds

Mærkesager

  • 1

    Klima: Klimaet er mit hjertebarn, som jeg har arbejdet med i over 20 år. Vi er kommet langt, men der er stadig meget, der skal forandres. Vi skal have omstillet dansk landbrug, modebranchen, transporten og energisektoren i Danmark. Borgerne i landet skal involveres i den grønne omstilling og vi skal vise resten af Verden, hvad der kan lade sig gøre.

  • 2

    København skal være verdens grønneste hovedstad: København skal være stedet, hvor vi viser resten af verden, hvad der kan lade sig gøre. Vi skal bygge klimavenligt, cykle mere, spise mere grønt og i det hele taget have fokus på høj livskvalitet med ren luft, rent vand i havnen og grønne områder. Når København går foran, inspirerer det i Indien og Kina, hvor mange mennesker drømmer om at leve ligesom os. Sådan kan vi være med til at lede verden.

  • 3

    Børn og unges trivsel: Vi skal have fokus på de mange børn og unge, der i dag mistrives. Der skal investeres mere i daginstitutioner og folkeskoler, så der kan være ro til undervisning og blik for det enkelte barn. Vi skal have styr på de sociale medier, der gør børn afhængige og får dem til at føle sig forkerte eller udenfor.

Om Ida Auken

Uddannelse
Kandidat-/masteruddannelse
Bopæl
Frederiksberg
Valgt første gang
Folketingsvalg 2007
Stillede op første gang
Folketingsvalg 2007
Sociale medier