Efter kritiseret 'valgbrøler': Karsten Hønge forøger sit stemmetal

SF'eren fik flere end 4.000 personlige på Fyn og er genvalgt til Folketinget.

Karsten Hønge er genvalgt til Folketinget. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

SF's Karstens Hønge har været i lidt af et stormvejr, siden han 27. maj valgte at sige nej tak til den plads, vælgerne havde givet ham i Europa-Parlamentet.

Men det har tilsyneladende ikke smittet af på hans valg til Folketinget. Karsten Hønge har nemlig fået 4.146 stemmer på Fyn og er hermed genvalgt.

For fire år siden fik han 2.647 stemmer, hvilket også var nok til at blive valgt ind.

Miseren om Karsten Hønge tog for alvor fart, da SF fik to pladser i Europa-Parlamentet 26. maj. Hønge fik flere end 20.000 personlige stemmer og blev hermed valgt.

SF'eren havde i løbet af valgkampen givet forskellige udtalelser om, hvorvidt parlamentet eller Folketinget var hans førsteprioritet.

Sagde nej tak til parlamentet

Dagen efter kom den længe ventede melding så. Karsten Hønge sagde nej tak til EU, og i stedet er det 21-årige Kira Marie Peter-Hansen, som fik pladsen.

Det faldt langt fra i god jord hos vælgerne, og på Karsten Hønges egen Facebook-side strømmede det ind med kritiske kommentarer.

Også i SF's landsledelse blev forløbet kaldt 'mærkeligt' og 'problematisk'.

Her kan du se Karsten Hønge forholde sig til problematikken på valgaftenen:

28. maj lagde Karsten Hønge så et opslag på sin Facebook med et billede med teksten: 'Erkender valg-brøler'.

- Undskyld - det er den rette reaktion på tåbelige handlinger. Derfor dette opslag. En fortjent røvfuld skal man lære af. Selvfølgelig burde jeg være helt tydelig, da de to valg faldt lige oven i hinanden. Jeg skulle have fortalt alle, og ikke kun på Fyn, at Folketinget havde min 1. prioritet, skrev han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk