Efter statsministerduel: Både Frederiksen og Løkke skuffer deres egne

SF rasler med sablen, efter at Mette Frederiksen endnu en gang ikke ville love minimumsnormeringer.

Hverken de røde eller de blå partier var tilfredse med alt, hvad de hørte under statsministerduellen. (© (c) DR)

Nej tak til minimumsnormeringer i daginstitutioner og til skattelettelser.

Det er to af konklusionerne fra gårsdagens statsministerduel mellem Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (V).

Mette Frederiksen blev under debatten flere gange spurgt, om hun vil indføre minimumsnormeringer, hvis hun bliver statsminister. Og netop det ville hun ikke love.

- Vi går til valg på at indføre flere pædagoger. Når vi ikke går til valg på minimumsnormeringer, så er det fordi, vi har flere opgaver i velfærdssamfundet. Vi skal også have gode folkeskoler, god ældrepleje, handicap og psykiatri, sagde S-formanden.

Den melding ærgrer oppositionspartnerne fra SF.

- Jeg er glad for, at minimumsnormeringer fyldte så meget under debatten. Men jeg manglede en konkret melding fra Mette Frederiksen om, at vi selvfølgelig går i gang med at indføre minimumsnormeringer efter valget, hvis vi får flertal, siger formand Pia Olsen Dyhr og fortsætter:

- SF har meldt meget klart ud, at den første finanslov vi laver med en ny regering, der ønsker vi en plan for minimumsnormeringer, og ellers stemmer SF ikke for den finanslov. Så må Mette Frederiksen gå et andet sted hen og finde et flertal.

Radikale Venstre er med i koret af kritikere:

- Der kan godt blive råd til grænsekontrol og en udvisningsø til flere hundrede millioner, men når det handler om at love en jordemor ved hver eneste fødsel eller minimumsnormeringer i vores daginstitutioner, så har de to statsministerkandidater ikke nye løfter med til danskerne. De har kun symbolpolitik, siger politisk leder Morten Østergaard.

Blå blok er også skuffede

I den borgerlige lejr er der heller ikke tilfredshed med alle Lars Løkke Rasmussens udmeldinger under debatten.

Statsministeren vil nemlig ikke love nogen form for lempelser af skatten, hvis han beholder statsministerposten.

De Konservatives formand Søren Pape Poulsen hæfter sig særligt ved et spørgsmål fra studiet, hvor en fra publikum spurgte, om det ikke også er velfærd at beholde nogle flere af ens egne penge selv.

- Lars Løkke Rasmussen vil først have en større offentlig sektor, før han vil se på, om der kan lempesskatten. Det viser meget godt, at der er brug for et parti som De Konservative, som vil passe godt på borgernes penge, siger Søren Pape Poulsen.

Anders Samuelsen fra Liberal Alliance er heller ikke imponeret over hverken Mette Frederiksens eller Lars Løkke Rasmussens økonomiske politik.

- Der er ingen af dem, som har en velfærdsplan for Danmark. Der er ingen af dem, der vil være med til at sænke skatten for helt almindelige mennesker, der går på arbejde. Det synes jeg er dybt problematisk, siger partiets formand.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter