Vi kommer til at sige farvel til flere af de kendte kandidater fra Folketinget.
Sådan lyder forudsigelsen fra valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet, inden danskerne skal sætte deres kryds på tirsdag og afgøre, hvilke kandidater der kan sætte sig på de 179 eftertragtede stole i folketingssalen.
Ved dette valg har flere vælgere end nogensinde skiftet parti og gjort valget mere uforudsigeligt, fortæller valgforskeren.
- Vi har en situation, hvor der er 14 partier, der stiller op. Og det betyder, at vælgerne har bevæget sig enormt meget bare i den her valgkamp. Vi vil se et helt andet Folketing sammensat efter valget på tirsdag, end vi har set meget, meget længe.
Her kan du læse om nogle af de store politiske navne, der er på vippen inden valget på tirsdag.
Sofie Carsten Nielsen
Selvom man er politisk leder for et parti i Folketinget, er man ikke garanteret fire år mere på Christiansborg. Det må politisk leder for Radikale Venstre Sofie Carsten Nielsen sande.
Lige nu peger Kasper Møller Hansens seneste prognose på, at Sofie Carsten Nielsen risikerer at ryge ud efter valget.
- Hun står reelt set på vippen i forhold til at komme ind i Folketinget. Og det er en situation, som jeg tror, de færreste havde forestillet sig for bare nogle få måneder siden, siger Kasper Møller Hansen.
Den radikale partileder føler sig dog sikker på at blive valgt igen.
- Jeg har en stærk tro på, at det gør jeg, og det kommer jeg til at kæmpe for lige til det sidste, fortalte hun til DR fredag.
Kasper Møller Hansen sammenligner den radikale partileders situation med Anders Samuelsens, som ikke kom ind ved valget i 2019 – på trods af at han var formand for Liberal Alliance.
- Allerede inden valget så vi på de geografiske mønstre, at det tydede på, at Liberal Alliance ville få et rigtigt dårligt valg, der hvor Anders Samuelsen stillede op. Det er faktisk lidt den samme situation i forhold til Sofie Carsten Nielsen, hvor Københavns Omegns Storkreds synes at levere et ret dårligt valg til Radikale.
Morten Messerschmidt & Pia Kjærsgaard
For både den nuværende formand for Dansk Folkeparti – og den tidligere – bliver det helt store spørgsmål, om partiet overhovedet lykkes at komme over spærregrænsen på to procent af stemmerne.
- Det er nødvendigt med en meget, meget stærk slutspurt, for at Dansk Folkeparti overlever, vurderer Kasper Møller Hansen.
Partiet er de seneste år gået meget tilbage i meningsmålingerne. Og siden sidste valg er en række kendte profiler skiftet til andre partier, som også har snuppet vælgere fra Dansk Folkeparti.
Hvis partiet sikrer sig de to procent af stemmerne, kan det blive genvalg til fire af partiets velkendte profiler, vurderer Kasper Møller Hansen.
Det betyder ifølge ham, at Morten Messerschmidt, Pia Kjærsgaard, Peter Kofod og Alex Ahrendtsen højst sandsynligt bliver dem, der kan repræsentere partiet i næste folketingsperiode.
- Dansk Folkepartis spørgsmål er, om de overlever. Vi står i en situation, hvor målingerne siger 2,3 og 2,4 procent. Alle målinger har her på det seneste været på den rigtige side af spærregrænsen.
- Men hvis vi snakker statistisk usikkerhed – og at mange vælgere ikke har besluttet sig endnu – så er løbet altså ikke kørt i forhold til, om de er inde eller ude, siger Kasper Møller Hansen.
Per Larsen
Hos Det Konservative Folkeparti startede partiet ud svævende på en lysegrøn sky. Partiet stod stærkt i meningsmålingerne, og det lykkedes for partiets formand, Søren Pape Poulsen, at skubbe en ekstra stol ind i statsministerdebatterne, da han meldte sig på banen som det tredje valg.
Men siden da er det gået den forkerte vej for partiet i meningsmålingerne. Det betyder, at der skal kæmpes hårdt om de mandater, partiet kan få ved valget.
I Nordjylland er kampen ekstra hård, for her ser målingerne ud til kun at give Konservative ét enkelt mandat.
Nuværende folketingsmedlem Per Larsen er blevet et velkendt ansigt for partiet – særligt under corona med sin post som konservativ sundhedsordfører.
Men han får ved dette valg konkurrence fra den tidligere minister Jakob Axel Nielsen.
- Det er jo sådan, spillets regler er. Vi har en rigtig god liste med gode kandidater, og vi kæmper selvfølgelig om de mandater, der nu er. Det gør vi lige frem til den 1. november, siger Per Larsen.
I Nordjyllands Storkreds står partiet i seneste Epinions-måling, foretaget for DR, til 5,4 procent af stemmerne.
Troels Lund Poulsen & Michael Aastrup Jensen
15,4 procent af vælgerne i Østjyllands Storkreds har i seneste måling tænkt sig at sætte kryds hos Venstre.
Når man kigger på de 22,7 procent, som partiet fik ved sidste valg, er de østjyske tal et godt billede på, hvilken retning det er gået for Venstre.
Det betyder, at de to nuværende folketingsmedlemmer Troels Lund Poulsen og Michael Aastrup Jensen kæmper hårdt i de sidste dage af valgkampen, fordi ingen af dem føler sig sikre på at blive valgt.
- Det gør selvfølgelig, at jeg arbejder lidt hårdere, end jeg måske ellers ville. Og så er der da selvfølgelig også lidt uro i maven, fortæller Michael Aastrup Jensen.
Han peger selv på Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne og Lars Løkkes Moderaterne som de to partier, der i særdeleshed har fået opbakning fra tidligere Venstre-vælgere.
Og Troels Lund Poulsen taler om et nybrud i dansk politik, hvor de etablerede partier går tilbage – mens de nye vinder frem. Men alligevel prøver han at tage tingene, som de kommer.
- Det er jo ikke første gang, at Venstre går tilbage. Jeg var meget tæt på at ryge ud ved valget i 2015, og ti dage efter var jeg erhvervsminister. Så det viser, hvor hurtigt det kan gå i politik, siger Troels Lund Poulsen.