Første gang på valglisten: Tietje forlod møde og Kronborg gik straks på gaden

Nye ansigter melder sig ind i valgkampen på dag ét.

Kort efter statsministeren havde udskrevet valg, trak Anders Kronborg (S) i den røde jakke og gik på gaden. (Foto: Bo Bechsgaard © dr)

Det var kun få timer siden statsminister Lars løkke Rasmussen havdet udskrevet folketingsvalget og dermed blæst valgkampen i gang.

Men for de helt nye kandidater var der ingen tid at spilde.

På havnen i Esbjerg, hvor Fanø-færgen netop havde sat passagerer af i eftermiddags, stod Anders Kronborg (S) kort tid efter valgudskrivelsen og delte bolsjer, røde roser og flyers ud.

- Jeg blev en smule overrasket. Jeg havde troet, at vi skulle til valg 17. juni. Men vi er klar. Det har vi været længe, siger han.

Det er første gang Anders Kronborg stiller op til Folketinget. Han er født, opvokset og lever i dag i Esbjerg, hvor han også stiller op.

- Det er en forløsning, for vi vil rigtig gerne ud og snakke politik med vælgerne. Vi har en 21 dages plan klar, men nu er valgkampen jo 29 dage, så vi skal have lavet den lidt længere.

Anders Kronborg (S) er en af de helt nye folketingskandidater, der i dag viste sit ansigt til vælgerne ved Fanø-færgen i eftermiddag.

Venstremand skal have justeret drejebogen

Længere sydøst på trådte venstremanden Phillip Tietje ud fra et økonomiudvalgsmøde på Aabenraa Rådhus for at lade sig interviewe. Han har været byrådspolitiker i ti år, men i år stiller han også for første gang op til folketingsvalget.

Løkkes valgdato kom også bag på ham.

Phillip Tietje (V) er til dagligt medlem af byrådet i Aabenraa Kommune. I dag begyndte hans kamp om at få en plads i Folketinget. (Foto: Lars Paaske © (c) DR)

- Jeg har mange sommerfugle i maven. Nu skal jeg først og fremmest hjem og justere min drejebog. Jeg havde nok troet, at valget blev 26. maj. Så nu har vi lige ti dage mere, vi skal have fyldt op, siger han.

I aften mødes Tietje med sin kreds for at planlægge de næste uger, hvor han skal på gaden, deltage i debatter og arrangere vælgermøder.

Det betyder også, at der er ting, Tietje ikke får tid til i den næste tid.

- Konen må nok overtage rengøringen og havearbejdet de næste uger. Og der bliver i hvert fald heller ikke tid til at ligge på sofaen, siger han.

Phillip Tietje stiller op i Tønder-kredsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk