Første måling i valgkampen: Løkke er massivt bagud på point

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) står lige nu til at tabe regeringsmagten, viser frisk meningsmåling.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er klart bagud på point i den første måling, siden valget blev udskrevet her til eftermiddag. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Der skal vindes mange stemmer, hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal fortsætte på posten som statsminister efter folketingsvalget den 5. juni.

For var der valg i dag, ville statsministeren og partierne i blå blok kun kunne mønstre 76 mandater, mens oppositionen, der består af den såkaldte røde blok og partiet Alternativet, ville kunne samle 94 mandater. Uden Alternativet får rød blok 87 mandater.

Det viser en helt ny meningsmåling, som Epinion har foretaget for DR Nyheder blandt 1.616 vælgere i dag, efter statsministeren udskrev folketingsvalget.

Partiet Stram Kurs, der hverken vil pege på S-formand Mette Frederiksen eller Lars Løkke Rasmussen, står til at få 2,6 procent af stemmerne, hvilket vil give partiet 5 mandater i Folketinget.

Venstre går tilbage

Det største parti i Folketinget bliver ifølge målingen Socialdemokratiet, der står til at få 28,1 procent af stemmerne, hvilket svarer til 49 mandater i Folketinget. Partiet fik ved 2015-valget 26,3 procent af stemmerne.

Målingen er derimod dårligt nyt for Venstre, der står til at få 17,5 procent af stemmerne, hvilket resulterer i 31 mandater i målingen. Det er en tilbagegang på 3 mandater siden sidste valg.

Også Dansk Folkeparti har udsigt til en tilbagegang sammenlignet med seneste valg. 13,9 procent af vælgerne vil sætte sit kryds ved partiet, viser målingen. Det vil i så fald resultere i 25 mandater.

Alternativet står til at få 4,3 procent, mens EL, SF og Radikale spås at få henholdsvis 8,9 procent, 7,0 procent og 5,5 procent af stemmerne.

I regeringsblokken er der tilbagegang at spore for to af de tre partier. Konservative går godt nok frem til 5,2 procent fra 3,4 procent ved seneste valg, men Liberal Alliance får 3,6 procent. Partiet fik 7,5 procent af stemmerne i 2015.

Rettet 21.40: Det fremgik kortvarigt af grafikken, at Konservative stod til at få 0,4 procent af stemmerne. Der var tale om en indtastningsfejl, som nu er rettet.