Girl power, 70'er-rock og sårbar pop: Her er lyden af alle partierne

To partiledere peger på samme nummer som lyden af deres parti.

Shu-Bi-Duas forsanger, Michael Bundesen, leverer lyden af to danske partier. I hvert fald hvis du spørger partilederne.

Så har alle 13 partiledere været en tur forbi 'Musikchefen' for at afgive deres stemme.

Vært Mathias Buch Jensen har bedt dem alle levere lyden af deres parti i form af et musiknummer. Det gjorde Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som den sidste partileder i går.

Herunder kan du høre samtlige 13 numre, der spænder vidt i musiksmag, selv om to kunstnere går igen. Den ene endda med det samme nummer.

Listen starter med de partier, der stiller op til folketingsvalget for første gang og fortsætter efter hvor mange mandater, de har i Folketinget, inden stemmerne bliver talt op sent i aften. Med de mindste partier først.

Stram Kurs

0:00

- Jeg kunne forestille mig, at man også godt kan spille den, uden at nogen bliver sure i selskaber, hvor det ikke er en ubetinget nationalisme, der præger, siger Rasmus Paludan.

Klaus Riskær Pedersen

0:00

- Jeg ville ønske, at jeg havde råd til at få ham til den første partifest og synge den sang, for det SKAL være ham, der synger den. Det er hans fortolkning, jeg har valgt, siger Klaus Riskær.

Nye Borgerlige

0:00

- Det er jo en lidt karikeret nationalsang, og der er noget politisk ukorrekt over den. Der bliver både malet billeder af vores landskab, vores humor og vores måde at være sammen på, siger Pernille Vermund.

Kristendemokraterne

0:00

- Den er også en hilsen til alle de seje hjemmehjælpere, pædagoger og kvinder alle mulige andre steder, som har været med til at forme min familiepolitik. Hold fast, I er seje, siger Isabella Arendt.

Det Konservative Folkeparti

0:00

- Når man lukker øjnene og sætter sig op i fly over Danmark, kan man se de gule kornmarker, der svajer i vinden, og Dannebrog der vajer, siger Søren Pape Poulsen.

Socialistisk Folkeparti (SF)

0:00

- Det gik ikke så godt for SF i valget i 2015. Vi var i krise og brugte tiden efter til at reflektere, men troede på det, vi havde, og nu er vi tilbage som et samlet parti, som tror på vores projekt. Det her er min kærlighedssang til SF, siger Pia Olsen Dyhr.

De Radikale

0:00

- Vi er meget Europa-begejstrede i De Radikale, og Eurovision er det eneste tidspunkt, hvor alle er begejstrede for at være europæere, siger Morten Østergaard.

Alternativet

0:00

- Den her sang repræsenterer det, at man starter ud helt skrøbeligt med en idé, som ingen tror på, som jeg nu har gjort det med uddannelsesinstitutioner og et politisk parti, siger Uffe Elbæk.

Liberal Alliance

0:00

- Det her nummer er optimistisk og har en tro på fremtiden. Hvis man vil, kan man lave en kæmpe fest, og vi kan som politikere lave rammerne for den gode fest, siger Anders Samuelsen.

Enhedslisten

0:00

- Sangen starter med teksten ”sammen kunne vi lægge verden ned og hele universet med”, og den handler jo om at kunne opnå og forandre en masse, hvis man gør det sammen, og Enhedslisten går hele tiden efter at forandre vores samfund til noget bedre, siger Pernille Skipper.

Venstre

0:00

- Det handler om retten til at leve sit personlige liv. Det handler om frihed, og det er jo det, som mit parti skal stå for, siger Lars Løkke Rasmussen om valget.

Dansk Folkeparti

0:00

- Der er faktisk idyllisk ude på landet. Der er ikke så tosset, og vi behøver ikke allesammen bo i de store byer, siger Kristian Thulesen Dahl.

Socialdemokratiet

0:00

- Det er først og fremmest et valg af Kim Larsen. Han repræsenterer mange årtiers danmarkshistorie, ligesom Socialdemokratiet er en stor del af danmarkshistorien, om man kan lide det eller ej, siger Mette Frederiksen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter