'God bedring makker': Politiske venner og fjender sender varme tanker til Sass Larsen

Mange politiske profiler ønsker den fremtrædende S-politiker alt vel, efter sygemelding.

Henrik Sass Larsen har sygemeldt og vil ikke være en del af en kommnede socialdemokratisk regering. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Det strømmer ind med ønsker om, at Henrik Sass Larsen hurtigst må blive rask, efter han pinsemandag på Facebook har meddelt, at han sygemelder sig og ikke står til rådighed for en kommende regering.

Samtidig skriver Henrik Sass Larsen, at han ikke stiller op til næste folketingsvalg.

De Radikales leder Morten Østergaard havde set frem til samarbejdet, selvom han betegner den socialdemokratiske gruppeformand som 'til tider kynisk':

Venstres næstformand Kristian Jensen ønsker Sass Larsen god bedring og betegner ham som en politiker, som han altid har respekteret:

Den tidligere konservative minister Mai Mercado håber på, at Socialdemokratiet vil hjælpe Henrik Sass Larsen med at blive rask igen:

Folketingets formand Pia Kjærsgaard siger tak for samarbejdet:

SF-formand Pia Olsen Dyhrs forhold til Sass Larsen går helt tilbage til deres fælles fortid i ungdomspolitik. Hun håber, at han snart er ovenpå igen.

Den tidligere Venstre-politiker Søren Pind, som i øvrigt også har lavet et tv-program på TV 2 News sammen med Sass Larsen, kalder hans beslutning 'tragedie' og stiller spørgsmålstegn ved, om fortidens politiske ledere kunne have klaret det, Søren Pind betegner som 'en jagt':

Partikammeraten Trine Bramsen betegner Sass Larsen som en god og omsorgsfuld kammerat:

Tidligere konservativ minister og nuværende direktør fra Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, vil også savne Sass Larsen, som han kalder 'en super kammerat, der altid lever op til aftaler':

Politisk ordfører for Socialdemokratiet Nicolai Wammen giver Sass Larsen en stor del af æren for, at Socialdemokratiet nu befinder sig i en situation, hvor man er i gang med at forhandle en regering på plads:

SF-gruppeformand Jacob Mark har lige som Sass Larsen sine rødder i Køge. Han betegner den sygemeldte Sass som 'en drivende kraft i centrum-venstre i Danmark':

Den tidligere socialdemokratiske minister Benny Engelbrecht opfordrer til at lade Sass Larsen være i fred efter udmeldingen:

På Facebook udtrykker DF-formand Kristian Thulesen Dahl sin sympati med sin depressionsramte kollega.

- Henrik Sass forlader sin politiske plads på grund af sygdom. Det er trist. Det har helt sikkert ikke været nogen nem beslutning. Alle gode ønsker for dig Henrik for fremtiden. YNWA (YNWA står for You'll Never Walk Alone, der er fodboldklubben Liverpools hymne, red.).

Fra Socialdemokratiets samarbejdspartner længst mod venstre bød Enhedslistens Pernille Skipper ind.

Partifællen Ane Halsboe-Jørgensen fremhæver i en stribe tweets, hvad hun ser som Henrik Sass Larsens positive egenskaber både som menneske og politiker.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk