Hannah på 19 skal stemme for første gang: Test siger, hun skal stemme på Alternativet, men det ved hun ikke om hun kommer til

19-årige Hannah tvivler stadig, men er blevet mere afklaret før valget.

Førstegangsvælgeren Hannah Palm står to dage inden folketingsvalget og vakler mellem SF og Enhedslisten.

Det bliver formentlig et parti i rød blok, der får en stemme fra 19-årige Hannah Palm, når hun skal stemme på onsdag.

- Jeg kan godt se en ide i at stemme på et af venstrefløjspartierne, siger førstegangsvælgeren.

Hannah Palm har læseferie og har blandt andet forsøgt at klæde sig på til folketingsvalget ved at høre radioavis med de seneste opdateringer fra det politiske liv og ved at samle foldere fra de forskellige partier.

Og så har hun matchet sine egne holdninger med folketingskandidaterne.

- Jeg tog en kandidattest, der sagde, at jeg burde stemme på Alternativet. Men det ved jeg ikke, om jeg kommer til at gøre, for de har et ret dårligt ry, siger Hannah Palm.

Du kan tage DR's kandidattest lige HER.

Mental sundhed

En af de helt store dagsordener i valgkampen har også fyldt meget for Hannah Palm.

- De har alle sammen dækket klimaet ind, og jeg synes, at psykiatrien er rigtig vigtig. Det er alt for tabubelagt at være psykisk syg. Det er der altså ikke noget galt med, siger førstegangsvælgeren.

Derfor er hun begyndt at kigge mod SF og Enhedslisten, og hælder mest til det sidste.

- De har altid stået for, at der skal være en god normering i børnehaverne, og de går også ind for gratis tandlæge- og psykologhjælp. Det er mega vigtigt, at dårligt stillede mennesker også kan få gode tænder og en god psyke, siger Hannah Palm.

Hør Hannah Palm fortælle, hvad der er vigtigt for hende, når hun skal beslutte sig for, hvor hun skal sætte sit kryds ved folketingsvalget den 5. juni:

0:00

Mangler en folder

Men politisk leder Pernille Skipper og resten af folketingskandidaterne skal endnu ikke føle sig helt sikre på, at de får Hannah Palms stemme.

- Jeg fik en folder fra Enhedslisten og så, at de vil en masse gode ting. Jeg mangler lige at få fat i en fra SF, så jeg kan være helt sikker på, at jeg ikke skal stemme på dem, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter