Henrik Dahl efter kritik af Samuelsen-angreb: 'Jeg har fået ti positive henvendelser for hver negativ'

De fire medlemmer af Liberal Alliances folketingsgruppe skal nu beslutte, hvem der skal lede partiet.

Henrik Dahl (LA) stiller sig ikke på bagbenene, hvis Simon Emil Ammitzbøll-Bille bliver leder af Liberal Alliances gruppe, som efter valget er på fire personer. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Liberal Alliances katastrofevalg skabte på kort tid enorm tumult og er foreløbig kulmineret med Anders Samuelsens farvel til posten som leder.

Nu skal de fire valgte folketingsmedlemmer Simon Emil Ammitzbøll-Bille, Ole Birk Olesen, Alex Vanopslagh og Henrik Dahl så i enrum beslutte, hvem efterfølgeren skal være.

Henrik Dahl lancerede torsdag morgen et frontalangreb på Anders Samuelsen og den gamle ledelse i partiet. Det fik blandt andet erhvervsmanden Lars Seier Christensen, der har bakket op om LA i mange år, til at lange ud efter Henrik Dahl.

Men Henrik Dahl står ved kritikken og lægger ikke skjul på sin modstand mod Simon Emil Ammitzbøll-Billes kandidatur og sin opbakning til Alex Vanopslagh.

- For hver kritisk henvendelse har jeg fået ti positive henvendelser. Og så vidt jeg forstår, meldte en del mennesker sig ind i partiet i går. Så det kunne tyde på, at når regnebrættet er gjort op, så var det godt, at jeg lige fik lukket vinduet op og luftet lidt ud. Nu kan vi komme videre, siger Henrik Dahl.

- Det handler om at få sat et punktum for den gamle tid og starte en ny tid, hvor vi gør tingene på en ny og meget bedre måde end i de senere år, siger han.

Også den nuværende landsformand for Liberal Alliances Ungdom, Signe Bøgevald Hansen, støtter åbent Alex Vanopslagh som partileder.

Herunder kan du se de personlige stemmer til LA-medlemmerne:

Alex Vanopslagh har ikke officielt meldt sig som kandidat til posten som LA-leder, men udtalte i går, at han var glad for komplimenterne fra Henrik Dahl og ikke vil afvise at tage et lederskab på sig.

DR Nyheder har forgæves forsøgt at få et interview med Alex Vanopslagh fredag.

Det var varslet, at de fire folketingsmedlemmer ville sætte sig sammen allerede i går aftes for at drøfte, hvem der skal være partileder.

Rent praktisk kunne det dog ikke lade sig gøre. Men de har heller ikke travlt, mener Henrik Dahl.

- Kejser Augustus havde valgsproget 'skynd dig langsomt', og det er det, vi skal. Vi kan tage det koldt og roligt, for vi skal ikke være med til at lave regering, så vi har masser af tid, siger Henrik Dahl.

- Vi skal have en slags ansættelsessamtale, for vores regler er sådan, at gruppen udpeger sin leder. Så med et sprogligt billede kan man sige, at vi har nogle ansøgere, der skal til samtale, og så må vi kigge på det, siger han.

Kan du se dig selv i gruppen og partiet, hvis den nye leder bliver Simon Emil Ammitzbøll-Bille?

- Ja, ja. Det er jo ikke sådan, at jeg synes, at Simon Emil er håbløs. Han er dygtig. Jeg har bare nogle betænkeligheder, fordi han har været med til at tage en masse uheldige beslutninger, som har ført os hen, hvor vi er i dag, siger Henrik Dahl.

Den afgående partileder Anders Samuelsen lagde torsdag ikke skjul på, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille i hans øjne bør overtage lederskabet af partiet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Simon Emil Ammitzbøll-Bille eller Ole Birk Olesen.

Netop de to afgående LA-ministre møder fredag op til regeringsforhandlinger hos Mette Frederiksen (S), der har indkaldt alle Folketingets partier.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk