Henrik Sass Larsen: 'Jeg må sygemelde mig for at kunne blive helt rask igen'

S-gruppeformanden har meddelt Mette Frederiksen, at han ikke længere er til rådighed.

Henrik Sass Larsen (S) sygemelder sig og genopstiller ikke til Folketinget. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

- Der er en pris, jeg ikke vil betale.

Sådan indleder socialdemokraten Henrik Sass Larsen et opslag på Facebook, hvor han meddeler, at han sygemelder sig og derfor ikke længere står til rådighed for S-formand Mette Frederiksen i bestræbelserne på at danne en ny regering.

- Jeg tror, de fleste godt har kunnet se, at jeg ikke har haft det så godt. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for at kæmpe mig tilbage efter min depression ved årsskiftet, men det er desværre ikke lykkedes for mig. Så jeg må nu sygemelde mig for at kunne blive helt rask igen, skriver Henrik Sass Larsen.

Han fortalte tidligere i år, at han sidste år blev ramt af en depression.

Samtidig rettede han en hård kritik mod Ekstra Bladet, som han mente forfulgte ham på Christiansborg.

- Ved utallige lejligheder har jeg haft den fornøjelse at være med omkring det forhandlingsbord, hvor vi – og ofte i bredt politisk samarbejde – skaber resultater. Politik er faktisk for det meste et smukt håndværk.

- Men der er også en anden side af politik, og det er at være en offentlig person. Det er her, hvor der bliver gået hårdt og brutalt til den enkelte politiker. Og for mit vedkommende lader der til at være udmålt en meget langvarig og grundig tabloid behandling. Alle har en grænse - også jeg. Og den grænse er desværre for længst overskredet, skriver Henrik Sass Larsen.

Sass: Der vil være stille fra mig i tiden fremover

Henrik Sass Larsen har været politisk aktiv hele sit voksne liv, og han var blandt andet formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, før han kom i Folketinget - i første omgang som midlertidigt medlem i 1999.

Siden har han både været politisk ordfører, gruppeformand, statsrevisor og erhvervs- og vækstminister.

- I det meste af mit liv har jeg arbejdet med politik. Som ung blev jeg forelsket i Socialdemokratiet, og det er en kærlighed, der stadig gløder. For mig er Socialdemokratiet verdens fineste projekt. Set udover den blå klode findes intet bedre. At få lov til at være med og endog påtage ledelsen af partiet har været et privilegium uden lige. Det takker jeg for.

Henrik Sass Larsen deltog fredag i de første møder i forbindelse med Mette Frederiksens forsøg på at danne en regering, men han var ikke til stede ved søndagens forhandlingsmøde. Og nu trækker han stikket helt.

- Jeg har fortalt Mette Frederiksen, at jeg ikke står til rådighed fremover og har ligeledes orienteret min kreds om, at jeg ikke ønsker at være kandidat længere. Mette bliver en god statsminister for vores land - det er jeg stolt af, skriver Henrik Sass Larsen og afslutter:

- Der vil være stille fra mig i tiden fremover, og det håber jeg, at alle vil respektere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk