Hun snuppede Folketingets sidste plads: Alle Susannes vælgere kan være i en jumbojet

Susanne Zimmer fra Alternativet er valgt på mærkesager om klima og mindre bureaukrati i det offentlige.

Susanne Zimmer (AL) er valgt til Folketinget for Alternative med 'tingets' laveste personlige stemmetal. Foto: Alternativet

Mens opmærksomheden naturligt nok søger mod stemmeslugerne i toppen af kandidatlisten, er der mere stille hos Susanne Zimmer.

Den 58-årige nyvalgte nordjyde fik færrest personlige stemmer af de politikere, der nu udgør Danmarks nye folketing.

Med 774 krydser ud for sit navn tog hun den sidste af de 179 pladser på Christiansborg.

- På et tidspunkt i går (onsdag, red.) så det ikke ud til, at det ville ske. Da havde jeg vinket farvel til pladsen. Men da det alligevel viste sig, at der var et mandat til Nordjylland, så blev jeg optimistisk, siger en glad Susanne Zimmer, der er valgt for Alternativet i Nordjyllands Storkreds.

Valgt trods vælgertab på landsplan

Ved folketingsvalget gik Alternativet tilbage og mistede fire mandaterChristiansborg. Men trods landsdækkende vælgertab lykkedes det alligevel Susanne Zimmer at få et mandat i Nordjyllands Storkreds, hvor hun var spidskandidat i stedet for Torsten Gejl (AL), der skiftede kreds.

- Det er lidt specielt. Det er rigtig ærgerligt og trist, at gode og kendte folk som Carolina Magdalene Maier og Christian Poll ikke kom ind, og vi skal sige farvel til ansatte på partikontoret. Samtidig kommer jeg og synes, at det er spændende, og er klar til at give den gas, siger Susanne Zimmer.

Hun fortæller, at 30 år som folkeskolelærer og skoleleder i Nordjylland formentlig har medvirket til, at hun nu kan skrive MF på visitkortet.

- Jeg har arbejdet på mit valg i to år og har mødt en del gamle elever rundt i kampagnelandet. Jeg tror da bestemt, at det kan have gjort en forskel. Men jeg tror også, det er godt at have erfaringer med sig. Havde jeg været 25 år gammel, var det næppe det samme, siger hun i telefonen fra Skørping.

Har en 'farlig masse børn'

Ud over lederstillinger i det offentlige har Susanne Zimmer erfaring som iværksætter og har eget firma, der arbejder med procesledelse. Samtidig er hun galleriejer og maler selv farverige akrylbilleder, fortæller hun.

- Og så har jeg en farlig masse børn. Selv har jeg fire og min mand har tre børn. De er allesammen flyttet hjemmefra, men til gengæld har vi nu syv børnebørn, siger hun.

Hendes mærkesager er klimaet samt øget tillid og empati i den offentlige sektor, som hun nu skal arbejde for i de kommende år.

- Det her er så meget vildere, end når man får et nyt arbejde. Der begynder man typisk et par måneder senere. Her er det dagen efter. Jeg skal møde på Alternativets gang på Christiansborg i morgen (i dag, red.) og skal flytte til København i hverdagene. Det er et kæmpe skift, konstaterer Susanne Zimmer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk