Intern strid ulmer i Liberal Alliance i kampen om magten

Ifølge DR Nyheders oplysninger foretrækker flere i partiets bagland nyvalgt folketingsmedlem som ny leder.

Der kan blive kamp om posten som politisk leder i Liberal Alliances folketingsgruppe mellem Alex Vanopslagh og Simon Emil Ammitzbøll-Bille. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Philip Davali © (c) Ritzau Scanpix)

Efter Anders Samuelsens afgang som politisk leder i Liberal Alliance ulmer en intern strid om, hvem der skal overtage ledelsen i den nye folketingsgruppe.

Fire kandidater opnåede valg til Folketinget ved valget grundlovsdag. Det er op til disse at vælge, hvem der skal være Liberal Alliances nye ansigt udadtil.

Og ifølge DR Nyheders oplysninger foretrækker flere i partiets bagland, at det nyvalgte folketingsmedlem Alex Vanopslagh skal overtage topposten for at bringe fornyelse ind i partiet.

Et af de partimedlemmer, der helst ser Vanopslagh ovetager posten som leder af Liberal Alliance, er Signe Bøgevald Hansen, som er landsformand for Liberal Alliances Ungdom:

- Jeg støtter Alex Vanopslagh. Han har vist, at han kan formulere det liberale budskab på en forståelig måde og samtidig skabe rigtig gode resultater for sig selv og sit parti, siger partimedlemmet, der også er medlem af Liberal Alliances hovedbestyrelse.

Hun mener, at der er brug for fornyelse i partiet, som Alex Vanopslagh vil være den bedste til at sikre.

- Vores dårlige resultat ved valget i går er selvforskydt efter den regeringsdeltagelse, som vores parti har været en del af. Den har gjort, at vi ikke har kunnet tage nogle af større værdikampe og stå ved det ideologiske ophav, som vores parti har.

Med 3.337 personlige stemmer i Vestjyllands Storkreds var Alex Vanopslagh den kandidat fra Liberal Alliance, som fik flest stemmer.

Man kan dog ikke sammenligne stemmetallene direkte på tværs af storkredse, da antallet af danskere, der kan stemme på de enkelte kandidater, er forskellig fra kreds til kreds.

DR Nyheder har torsdag aften forsøgt at få en kommentar til historien fra Alex Vanopslagh for at høre, om han går efter posten. Det er dog ikke lykkedes.

Herunder kan du se de personlige stemmer til LA-medlemmerne:

Samuelsen støtter Ammitzbøll-Bille

Liberal Alliances afgående økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, var af mange anset som den naturlige kronprins i partiet.

Han blev direkte anbefalet af Anders Samuelsen, da den nuværende partileder på et pressemøde torsdag meddelte sin afgang, efter han ikke opnåede genvalg til Folketinget.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille skal tage over, sagde Samuelsen.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har hverken officielt be- eller afkræftet, om han stiller op som kandidat til posten som partileder.

Henrik Dahl, der fik genvalg til Folketinget for Liberal Alliance i Sydjylland, stiller sig bag Alex Vanopslagh, som han mener kan levere en ny kurs for partiet.

- Altså Alex (Vanopslagh, red.) var en utroligt god formand for Liberal Alliance Ungdom i sin tid, så jeg tror da sagtens, at han kan omskoles til at være en god leder af Liberal Alliance også, sagde han til DR Nyheder i går morges.

Det var i aftes ikke muligt at få en kommentar fra Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Rettelse: I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at Alex Vanopslagh fik 'det bedste resultat af de fire LA-medlemmer af Folketinget.' Formuleringen er rettet, da der i dette udsagn blandt andet ikke er taget højde for, at antallet af danskere, der kan stemme på de enkelte kandidater, er forskellig fra kreds til kreds. Simon Emil Ammitzbøll-Bille var opstillet i Københavns Storkreds.

Facebook
Twitter