Isabella Arendt er klar til at stille sig i spidsen for Kristendemokraterne

Isabella Arendt er klar til at overtage formandskabet i Kristendemokraterne efter Stig Grenov, siger hun.

'Vikaren fra himlen' er hun blevet kaldt.

Isabella Arendt kom blæsende ind på den politiske scene, da Kristendemokraternes formand, Stig Grenov, i begyndelsen af valgkampen måtte trække sig med stress, og hun måtte træde til i hans sted.

Nu har han meddelt, at han ikke genopstiller, når partiet skal vælge ny formand, og i stedet peger han på den 26-årige Isabella Arendt som sin afløser.

En opgave, som hun er klar til at tage på sig.

Landsformand Stig Grenov og næstformand Isabella Arendt fra 13. maj, da Kristendemokraterne holdt pressemøde på Dragør Strandhotel. Da meddelte de, at formand Stig Grenov tog orlov fra sit formandsjob i en måned, og konstituerede Isabella Arendt som formand. (Foto: Martin sylvest)

- Jeg stiller mig til rådighed og vil gerne fortsætte som formand. Jeg har været fungerende formand i 14 dage, og det er gået godt, og jeg har fået muligheden for at vise vælgerne, hvad de kan regne med, siger hun til DR.

Undervejs over noget tid

Hun kalder tidspunktet for sin formands udmelding om ikke at genopstille 'en lille smule overraskende', men understreger også, at den har været undervejs i noget tid.

- Det har været en langsom proces, og det er ikke noget, der er blevet besluttet i går. Det er sket over de seneste ugers valgkamp, hvor Stig er kommet frem til, at han ikke skal det her mere.

- Det er ene og alene hans beslutning, som han har truffet selv, men den vidner også om hans ærlighed og integritet, at når han vurderer ikke at være den rigtige til at lede partiet længere, så er han ikke for stolt til at indrømme det, siger Isabella Arendt.

Ikke hans eftermæle

Stig Grenov har været formand for Kristendemokraterne siden 2012, og det lykkedes ikke for partiet under hans ledelse at få en plads i Folketinget ved valget i 2015.

Han forlader posten som partiformand efter en periode, hvor han først måtte tage sygeorlov og så kom i strid modvind efter et tweet om abort.

- Han har været formand i så mange år, så de sidste tre uger skal ikke være hans eftermæle. Han gik til valg, mens han var stressramt, og så er der ingen af os, der er den bedste udgave af os selv. Det kan 400.000 danskere også skrive under på, siger hun.

- Han vil partiet det allerbedste, og han har været med til at samle det og været med i den proces, der har ført os frem til valgkampen, som vi står i nu, siger Isabella Arendt.

Skal kristendommen have større indflydelse på dansk lovgivning? Se Isabella Ahrendt svare på otte ja- eller nej-spørgsmål i programmet Mød Partierne i videoen her:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter