'Jeg har set, hvordan det sviner med plastik alle mulige steder. Klima betyder mest for mig'

På gaden rundt om i landet håber flere danskere på et valg med klimafokus.

DR Nyheder har været på gaden i blandt andet Slagelse og København, for at tage valgtemperaturen. Her ses Lizette Buurup til venstre.

Kvart i lukketid kom meldingen fra statsministeren. Der skal være folketingsvalg i Danmark den 5. juni. Mindre end 14 dage før den senest mulige valgdato den 17. juni.

Derfor tog DR temperaturen på gaden rundt om i landet og spurgte, hvad vælgerne går mest op i:

Se videoen fra Slagelse herover, hvor logistik-assistent Helle Westergaard fortæller, hvorfor klima betyder mest for hende i valgkampen.

- Jeg har været ude i verden og se, hvordan det sviner med plastik alle mulige steder. Klima betyder mest for mig, siger Helle Westergaard.

- Jeg tror, det, jeg tænker mest på, er klimaet; at man får gjort noget ved det - også politisk - og at der kommer nogle tiltag, siger arkitekt Lars Gøtze.

Også i den yngre målgruppe fylder den grønne dagsorden.

- Klimaet. Der har ikke været fokus på det før. Det er en stor problemstilling, siger Mikkel Jarl, studerende på Roskilde Universitet.

Anderledes kryptisk var pensionist Tommy Taberg i København.

- Jeg ved godt, hvor jeg vil sætte mit kryds henne af. Nogenlunde – måske ikke partiet, men hvor i spektret jeg vil sætte mit kryds.

I videoen herover kan du høre Frederik Rømers tanker om den nu igangværende valgkamp.

- Jeg tænker, det er spændende, vi skal stemme igen, være med til at danne vores egen fremtid og have indflydelse på, hvordan samfundet bliver dannet, siger Frederik Rømer.

Trods klare holdninger de fleste steder, var der også skepsis at finde på gaden i dag.

- Jeg synes, det er svært at finde ud af, hvem jeg skal stemme på, for de siger det ene og gør noget andet. Så står man tilbage med følelsen af, om det overhovedet betyder noget, hvad man stemmer, siger Lizette Buurup.

Tidligere har en undersøgelse lavet af Epinion for DR også vist, at danskerne ville have klima- og miljø ind i statsministerens nytårstale.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter