Joachim B. Olsen: 'Der var et ønske for nogle om, at jeg skulle være politisk leder'

Den nu tidligere folketingsmedlem ønskede dog på intet tidspunkt at gå efter posten.

Joachim B. Olsen mener, at Alex Vanopslagh er det rigtige valg som ny politisk leder. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Den nyudnævnte politiske leder for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, var ikke det eneste navn på blokken blandt Liberal Alliances medlemmer.

For selv om Joachim B. Olsen, 42, ikke blev genvalgt til Folketinget, så var der kræfter i partiet, som ønskede, at han skulle lede partiet.

Det bekræfter Joachim B. Olsen over for DR Nyheder.

- Der var et ønske for nogle om, at jeg skulle være politisk leder.

- Jeg har dog ikke selv haft noget ønske om det. Det skyldes, at jeg ikke mener, at man skal hive ledere ind ude fra. Det er sådan noget, som skaber politikerlede, siger han og fortsætter:

- Vælgernes dom var klar. Jeg kom ikke ind i Folketinget. Og den der skal være politisk leder, skal være valgt af et folkeligt mandat, så jeg har intet ønske haft om at blive hevet ind som politisk leder.

Det var Ekstra Bladet som i går kunne fortælle, at der var kræfter i Liberal Alliance, som havde udset sig Joachim B. Olsen til at overtage stafetten fra Anders Samuelsen, som heller ikke blev genvalgt til Folketinget.

Alex Vanopslagh er den nye politiske leder af Liberal Alliance. (Foto: Anne Bæk © Scanpix)

Vælgerlussing helt på sin plads

Kort efter Ekstra Bladet havde publiceret sin artikel, gik Joachim B. Olsen til tasterne på Facebook og udtrykte fuld opbakning til den 27-årige Alex Vanopslagh som ny politisk leder.

Efter det nu er blevet officielt, at det netop er Vanopslagh, som overtager posten, uddyber Joachim B. Olsen, hvorfor han mener, at det er netop ham, som skal lede partiet.

- For det første så er han ikke en del af beslutninger, der har ført til, at vores troværdighed har lidt et stort knæk. Blandt andet det at gå i regering og de ultimative krav, som der ikke blev fulgt op på.

- Derfor var vælgerlussingen helt på sin plads. Derfor er det helt rigtigt, at det er ham, der bliver leder og ikke nogen af dem, som var med til at tage de beslutninger, siger Joachim B. Olsen.

Når du siger det på den måde, er det så en kritik af Simon Emil og Samuelsen og den måde, de har forvaltet partiet på de seneste år?

- Nej, men det er helt åbenlyst, når man ser valgresultatet, at de beslutninger ikke var de rigtige for partiet. Det er en historisk stor vælgerlussing, og jeg synes egentlig også, at den er fortjent. Ledelsen tog beslutninger, som de skulle, de viste sig bare at være forkerte, siger han.

Se og hør herunder, hvad Alex Vanopslagh siger om sin nye titel.

Retorisk dygtig og ideologisk velfunderet

Nu er det dag ét for Liberal Alliance, som siger den nyudnævnte leder siger til DR Nyheder.

Og når Joachim B. Olsen skal sætte ord på Alex Vanopslaghs kvalifikationer, så skorter det ikke på superlativerne.

For selv om det er en stor opgave at træde direkte ind som politisk leder uden tidligere erfaring fra Folketinget, så er det nu tidligere folketingsmedlem sikker på, at Vanopslagh nok skal vokse i rollen.

- Alex er både skarp, retorisk meget dygtig, ideologisk velfunderet og så har han både erfaring med organisationsarbejde som formand for Liberal Alliances Ungdom og med pragmatisk politik for kommunalbestyrelsen i København, siger han og fortsætter:

- Jeg er sikker på, at han kan løfte partiet. Ikke alene selvfølgelig, men sammen med de andre, og det er han også meget bevidst om.

Joachim B. Olsen har endnu ikke besluttet, om han vil blive i politik. Først skal valgresultatet lige synkes.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk