Joachim B. Olsen: Jeg støtter nyvalgt folketingsmedlem som ny leder

Det nu forhenværende folketingsmedlem afviser, at han skulle være i spil til posten.

- Jeg mener, at Alex Vanopslagh skal være politisk leder af Liberal Alliance. Alex har talentet og evnerne. Han har min fulde opbakning, skriver Joachim B. Olsen. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Det bliver ikke Joachim B. Olsen, der bliver ny politisk leder for Liberal Alliance.

Ekstra Bladet har ellers erfaret, at det nu forhenværende folketingsmedlem var i spil til posten.

Men det afviser Joachim B. Olsen pure i et Facebook-opslag.

- Jeg havde egentlig håbet, at jeg ikke skulle kommentere på den proces, som foregår i LA nu. Derfor sagde jeg ingen kommentarer, da jeg blev ringet op. Men det tolkes der også på. Så lad mig slå fast:

- Jeg mener, at Alex Vanopslagh skal være politisk leder af Liberal Alliance. Alex har talentet og evnerne. Han har min fulde opbakning, skriver han.

Det er dog ikke Joachim B. Olsen, der i sidste ende skal beslutte, hvem der skal være ny politisk leder af partiet efter Anders Samuelsens afgang.

Folketingsgruppe som stemme om lederskab

Det er nemlig de fire medlemmer af folketingsgruppen, som efter valget består af Ole Birk Olesen, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, Henrik Dahl og Alex Vanopslagh.

De tre førstnævnte har alle meddelt, at de ikke ønsker at overtage posten som politisk leder.

DR Nyheder har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Alex Vanopslagh, om han ser sig selv som Anders Samuelsens efterfølger. Det har han nemlig endnu ikke meldt ud.

Til gengæld har han Henrik Dahl bag sig. Dagen efter folketingsvalget sagde han følgende om det nyudvævnte folketingsmedlem.

- Altså Alex (Vanopslagh, red.) var en utroligt god formand for Liberal Alliances Ungdom i sin tid, så jeg tror da sagtens, at han kan omskoles til at være en god leder af Liberal Alliance også, sagde han i forgårs.

Ungdomsparti bakker også op

27-årige Alex Vanopslagh er tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom og sidder lige nu i Københavns Borgerrepræsentation.

Ved folketingsvalget stillede han op i Vestjylland, hvor han fik 3.337 personlige stemmer og altså blev valgt ind for første gang.

DR Nyheder kunne i forgårs fortælle, at flere kræfter i partiets bagland ifølge vores oplysninger foretrækker ham som partileder.

Blandt dem er den nuværende formand for ungdomspartiet, Signe Bøgevald Hansen.

- Jeg støtter Alex Vanopslagh. Han har vist, at han kan formulere det liberale budskab på en forståelig måde og samtidig skabe rigtig gode resultater for sig selv og sit parti, sagde formanden, der også er medlem af Liberal Alliances hovedbestyrelse.

Kronprins sagde nej tak

Da Anders Samuelsen torsdag gik af, pegede han ellers på den fungerende økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille som ny politisk leder. De to har kørt et tæt parløb, og han er af mange betragtet som den naturlige kronprins i partiet.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille skal tage over, sagde Samuelsen.

Men Samulsens ønske blev lagt i graven et døgn senere. For Ammitzbøll-Bille ønsker slet ikke at overtage posten.

- I kan godt finde den gule bjælke frem, fordi jeg ønsker ikke at blive politisk leder af Liberal Alliance, forklarede han forud for regeringsforhandler med Socialdemokratiet i går.

DR Nyheder har her til eftermiddag forsøgt at få en kommentar fra de fire folketingsmedlemmer. Indtil videre er ingen af dem vendt tilbage på vores henvendelser.

FacebookTwitter