KD-formand er på benene igen efter aflysning af tv-debat

Stig Grenov har orlov fra sit job for at bruge kræfter på at føre valgkamp.

Kristendemokraternes Stig Grenov fik det pludseligt dårligt efter valgkampens første partilederrunde på DR på Christiansborg. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Scanpix)

Formanden for Kristendemokraterne, Stig Grenov, er onsdag morgen frisk til at føre valgkamp igen, efter at han tirsdag aften måtte melde afbud til partilederdebat på TV 2, fordi han fik et mindre ildebefindende.

- Jeg var dårlig. Det handlede om, at jeg simpelthen ikke kunne stå der. Og sådan var det. Og så var det så heldigt, at Isabella Arendt (næstformand i Kristendemokraterne, red.) havde mulighed for at træde ind, siger Stig Grenov.

Formanden, som til daglig arbejder som folkeskolelærer, havde netop deltaget i valgets første partilederdebat på DR1, da han kunne mærke, at kroppen sagde fra.

- Jeg forlod stedet ret hurtigt, og der kunne jeg mærke, at det at være fuldtidslærer og fuldtidsformand – som jeg er den eneste, der er - det trækker altså i nogle veksler, siger han.

Stig Grenov har fået orlov fra sit arbejde fra onsdag og fire uger frem, så han kun skal koncentrere sig om sin rolle som formand for Kristendemokraterne i valgkampen.

- Nu er jeg ene og alene politiker de næste fire uger, så jeg lover, at jeg nok skal stå distancen hele vejen igennem, siger Stig Grenov.

Næstformand trådte i stedet for Grenov

KD-næstformand Isabella Arendt hilser på DF-formand Kristian Thulesen Dahl efter partileder debat hos TV2 på Hovedbanegården i København. Alternativets Uffe Elbæk ses i midten. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

I stedet for Stig Grenov deltog partiets næstformand, Isabella Arendt, i tirsdagens debat på TV 2.

- Jeg ville være et skarn, hvis jeg ikke ærgrede mig over, at jeg ikke var på. Men jeg var pavestolt over, at Isabella gik ind og klarede det med sådan en flot præstation, siger Grenov.

Også ved det seneste folketingsvalg i 2015 måtte KD-formanden forlade en partilederdebat på grund af et ildebefindende.

Det skyldtes dengang, at han havde drukket og spist for lidt.

/ritzau/