Klaus Riskær Pedersen præsenterer lyden af sit parti: 'Bare han kunne optræde til partifesten'

Partiformanden har en bred musiksmag, men er især glad for Isam B's 'I Danmark er jeg født'.

Igennem hele valgkampen står den på partilederdebatter og benhårde interviews for de 13 partiledere.

Men for at lære personerne bag lidt bedre at kende, har Mathias Buch Jensen i ’Musikchefen’ på P3 frem mod 5. juni samtlige partiformænd i studiet, så de kan præsentere ikke bare deres personlige, men også selve partiets playliste.

En af de første gæster var Klaus Riskær Pedersen fra partiet af samme navn.

Klaus Riskær Pedersen huskede tilbage på sin flower power-ungdom og havde en playliste med, der indeholdt alt fra rap til 60’er-klassikere.

- Hvis jeg skal ud en aften med min kæreste og have nogle sjusser, så kan det da godt være, at vi skruer lidt op for musikken derhjemme, og så er der andre gange, hvor man er mere mellow og finder noget at streame…. Jeg synes, at man vælger efter sit humør, og så understøtter man det, siger Klaus Riskær Pedersen.

Partiformanden siger selv, at han har en bred musiksmag - og så elsker han at høre radio.

- Jeg ved godt, at mere og mere bliver streamet, og man bygger sine egne playlister, men jeg kan godt lide, at virkeligheden kommer ind til mig, og der er snak, og det er lige her og nu. Og når man hører radio, introduceres man til nye tracks - om man så synes, at det er godt eller ej.

Herunder kan du se og høre de numre, som Klaus Riskær Pedersen lytter til, og høre hvorfor.

Anderson.Paak feat. Andre 3000 - Come Home

0:00

Klaus Riskær Pedersen er blandt andet blevet bedt om at tage en sang med, som er den bedste i hans liv lige nu. Med sig har han 'Come Home' af Anderson.Paak feat. Andre 3000.

- Jeg faldt over den, fordi den blev spillet hjemme hos mig af en gæst, der havde den med på playlisten. Det er R&B, og når det bliver twisted med hiphop eller rappet, så får det en fantastisk energi. Jeg kan i det hele taget godt lide de temaer, der bygger over R&B.

Beatles - Here comes the sun

0:00

Partiformanden er også blevet bedt om at tage en sang med fra sin ungdom, og Klaus Riskær Pedersen var med egne ord en politisk bevidst flower power-dreng i puberteten, der levede højt på 60'er-musik. Han har valgt Beatles-nummeret 'Here comes the sun', der er skrevet af George Harrison.

- Jeg har levet i et univers med med Jimi Hendrix, Jannis Joplin og alle de store, du kan grave op fra musikskattekisten. Men jeg kommer ikke udenom, at det mest formative band for mig var The Beatles - det kunne jo ikke være anderledes.

- George Harrison var en af de store singer/songwriters, men hans forbandede uheld var, at han var med i et band med de to bedste, der nogensinde har været. Med Lennon og McCartney havde du i bandet et overskud af folk, der kunne lave musik.

Isam B - I Danmark er jeg født

0:00

Udover det bedste lige nu og ungdommens soundtrack er Klaus Riskær Pedersen også blevet bedt om at komme med et bud på lyden af partiet. Her har han valgt Isam B's sang 'I Danmark er jeg født' med tekst af H.C. Andersen. Og det er ikke salmen, han har valgt, men lige præcis Isam B's fortolkning - den er musisk bedre, og så synes Klaus Riskær Pedersen også, at den siger noget om netop hans parti.

- I min verden er der ikke 2.- eller 3. generationsindvandrere – alle er danske, når de er født og opvokset her i landet. Jeg synes, det er så fedt, at Isam B tager den mest ikoniske af alle sange, der er kartoffeldanskernes Dannebrogssang, og giver den lige præcis den fortolkning, den skal have og gør den musisk bedre. Men han giver den også en helhed og sammenhængskraft i det samfund, vi er i i dag. Jeg ville ønske, at jeg havde råd til at få ham til den første partifest og synge den sang, for det SKAL være ham, der synger den. Det er i hans fortolkning, jeg har valgt den.

Klaus Riskær Pedersens playliste

  • Anderson.Paak: Come Home

  • Hans Philip: Dagdrøm

  • George Harrison: Her comes the sun

  • Otis Redding: Sitting on the dock of the bay

  • Isam B: I Danmark er jeg født

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk