Klaus Riskær vil lempe på kravene til borgere med milliongæld

Klaus Riskær Pedersen skal i aften forklare sit opsigtsvækkende forslag om gæld, når Kåre Quist byder indenfor i Mød Partierne.

Klaus Riskær Pedersen mener ikke, at kreditorer skal have lov til at gå efter familiens bolig eller transportmidler. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Hvis det står til Klaus Riskær Pedersen fra partiet af samme navn, skal der trækkes en klar streg i sandet over for kreditorerne, når en person erklæres konkurs.

Den 64-årige erhvervsmand og partileder skylder selv et trecifret millionbeløb og har siddet seks år i fængsel for bedrageri, og han vil som folketingskandidat kæmpe for, at andre ikke skal igennem det samme som ham.

- Jeg mener ikke, at konkursreglerne må bruges til at stavnsbinde og forfølge borgere i flere år. I mit tilfælde 21 år. Jeg vil gøre alt for, at det ikke kan ske for andre borgere, siger han til Berlingske.

Ifølge partiet Klaus Riskær Pedersens hjemmeside er et af dets såkaldte pejlemærker at ændre på konkursreglerne i Danmark ved at indføre en økonomisk urørlighedszone.

Det betyder, at kreditorerne ikke skal kunne røre ved familiens bolig og transportmidler, altså eksempelvis familiens biler.

Samtidig mener partiet, at kreditorerne skal have alt, de kan få fra skyldneren eller den person, der har kautioneret for virksomheden, men derefter skal der gå cirka 12 måneder, og så skal resten af lånet slettes, og alle krav skal ophøre.

- Der skal falde en bom ned, og så er personen igen klar og fri til at køre på igen.

- Ingen familier skal gå i opløsning, fordi en person i familien har taget en forkert økonomisk beslutning, siger Klaus Riskær Pedersen til Berlingske.

Hør, hvad Klaus Riskær Pedersen havde at sige om partiets syn på udlændingedebatten, da han deltog i den første partilederrunde.

Flere domme og konkurser i baggagen

I aften får partilederen så muligheden for at forklare, hvordan det skal hænge sammen.

Det sker i Mød Partierne, hvor han skal på besøg hos vært Kåre Quist, som vil spørge ind til flere af partiets mærkesager.

Og der vil altså blive lejlighed til at tale om det opsigtsvækkende forslag om gæld, som er særligt relevant på grund af partilederens fortid.

En fortid, som blandt andet har fået tidligere Venstre-minister Søren Pind til at sætte spørgsmålstegn ved, om Klaus Riskær Pedersen er værdig til at sidde i Folketinget.

Partilederen har da også flere store nedture bag sig. Han har været involveret i flere konkurser, han er flere gange idømt betingede fængselsstraffe og værst var det, da han i 2007 blev dømt for bedrageri, underslæb og mandatsvig og måtte afsone en fængselsstraf fra 2008 til 2013.

Riskær selv siger, at han skylder 150 millioner, men ifølge Berlingske viser konkursboet, at han skylder 169.096.867 kroner. Heriblandt er en gæld til det offentlige på over 30 millioner.

Som det er nu, er der en forældelsesfrist på gæld på tre år. Den kan dog stige til ti år, hvis der er faldet en dom. Den kan også forlænges med tre år ved et gældsbrev, hvis skyldneren erkender gælden.

Du kan se mere til Klaus Riskær Pedersen, når han er gæst hos Kåre Quist i Mød Partierne på DR1 klokken 21.30.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk