Kristendemokraternes formand tager orlov fra valgkampen

Stig Grenov er ramt af stress og tager en måneds orlov. Næstformanden tager over.

Stig Grenov måtte også melde afbud til en debat på TV 2 i valgkampens første dage.

Kristendemokraternes (KD) formand, Stig Grenov, beder om orlov i en måned. Det skyldes arbejdsrelateret stress, meddeler partiet i en pressemeddelelse.

I stedet tager næstformand Isabella Arendt over som konstitueret formand. Det vil derfor også være hende, der deltager i de landsdækkende tv-debatter, hvor partilederne kommer til orde.

Isabella Arendt hilser på Kristian Thulesen Dahl (DF) efter partilederrunden på TV 2, hvor hun vikarierede for Stig Grenov. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

- Stig Grenov har som formand med privat fuldtidsjob, gennem lang tid været under et meget stort arbejdspres. Det har givet stresssymptomer, som hverken han eller KD kan overse, skriver Kristendemokraterne i meddelelsen.

Han vil dog fortsat være opstillet som kandidat i København, og han vil under orloven stadig føre sin egen valgkamp i Københavns Storkreds.

Grenov fortsætter egen valgkamp

Allerede inden valget kom Stig Grenov i fokus, da partiet ønskede at lade folketingskandidat i Vestjylland Kristian Andersen stille op i stedet for ham i tv-debatterne.

Et ønske, som både DR og TV 2 afviste.

Stig Grenov var derfor Kristendemokraternes repræsentant, da DR1 blændede op for valgkampens første partilederrunde i sidste uge.

Den optræden blev også Stig Grenovs sidste i denne omgang, for han blev efterfølgende ramt af et ildebefindende og måtte samme aften melde afbud til en partilederrunde på TV 2.

Isabella Arendt, der i forvejen var i København, endte derfor med at vikariere for ham.

'Vikaren fra himlen'

Hendes optræden blev bagefter rost af flere politiske analytikere, og hun blev blandt andet kaldt 'vikaren fra himlen'.

Hun er 26 år, men stillede op til folketingsvalget allerede i 2011 som 18-årig. Det er endnu ikke lykkedes hende at blive valgt ind.

I DR's seneste meningsmåling ligger Kristendemokraterne til at få 0,4 procent af stemmerne. Det er en halvering i forhold til valget i 2015.

Opdateret med video.