Kristian Thulesen Dahl lægger afstand til Mette Frederiksen: Frygter, det hele smuldrer

Dansk Folkepartis formand frygter, at Mette Frederiksen løber fra indgåede aftaler.

Med kun fire dage tilbage i valgkampen beskylder Kristian Thulesen Dahl (DF) Mette Frederiksen (S) for at gå for meget efter magten. Det kom frem på et debatmøde lørdag eftermiddag i Vejle.

Han henviser til bogen 'Mette Frederiksen - et politisk portræt' af Thomas Larsen, hvor hun, ifølge DF-formanden, fortæller, at det vigtigste er gå efter magten:

- I den bog siger Mette Frederiksen meget åbenhjertigt, at der er et sted, hvor hun skal give Helle Thorning-Schmidt ros, og det var, at hun lykkes med det, der var det vigtigste for en Socialdemokratisk partiformand, nemlig at skaffe Socialdemokratiet magten. Og hun siger faktisk, at derefter så må alt det der med politik, kompas og retning komme bagefter, sagde han og fortsatte:

- I det her citat - og det er jo en bog, der er en måned gammel - der står det faktisk, hvad det handler om, og det er, at den post skal man vinde, punktum. Og så må det koste, hvad det koste vil, og så må man bagefter finde ud af, hvordan forklarer man det.

Smuldrer aftalerne efter valget?

Ordene faldt under debatten ved et vælgermøde, hvor Inger Støjberg (V) også deltog, men efterfølgende holdt DF-formanden, der tidligere har flirtet med tanken om et S- og DF-samarbejde efter valget, fast i sin kritik af S-lederen.

Kristian Thulesen Dahl sagde, at han er nervøs for, at Mette Frederiksen vil løbe fra aftaler om udlændingepolitik og klima, når støttepartierne, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten vil holde fast i at få deres krav gennemført:

- Jeg er bekymret for, at det hele smuldrer efter valget, siger han til DR Nyheder.

Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl mødes til partilederrunden i'Demokratiets aften' 3. juni klokken 20.00 på DR1.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk