LA: Ned med boligskatten og sæt andelsboligerne fri

Liberal Alliance præsenterede i dag et nyt boligudspil, der giver store skattelettelser til boligejerne.

Partileder Anders Samuelsen indleder Liberal Alliances præsentation af et nyt boligudspil. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Boligejerne skal have skattelettelser for fem milliarder kroner.

Det var et af hovedbudskaberne, da Liberal Alliance i dag indkaldte til pressemøde i partiets gruppeværelse på Christiansborg, hvor boligudspillet 'Mere frihed til boligejerne' blev præsenteret.

- At sænke boligskatterne, det er det samme som at give mere tryghed til boligejerne. Der er stadigvæk for meget usikkerhed derude i forhold til, hvordan tingene udvikler sig. 'Har jeg råd til at være i min bolig, hvis jeg går på pension? Hvis jeg skal skifte arbejde? Hvis en mister arbejdet i en periode?', sagde partileder i Liberal Alliance Anders Samuelsen.

Derudover vil Liberal Alliance have afskaffet særskatten på boliger over seks millioner kroner, som partiet mener er en misundelsesskat.

De lavere boligskatter vil få boligpriserne til at stige, men det er der ifølge Liberal Alliance råd for.

Partiet vil således give andelsboligforeninger mulighed for at omdanne boligerne til ejerboliger. Det øgede udbud af boliger vil dermed holde boligpriserne nede, mener Liberal Alliance.

Private skal bygge ungdomsboliger

Liberal Alliances boligudspil rummer også et forslag om 11.000 nye ungdomsboliger, som private aktører skal opføre mod at få finansieret 25 procent af omkostningerne.

- Som altid når Liberal Alliance fremlægger politik, så har vi godt styr på finansieringen. Det har vi også her, lød det fra boligminister Ole Birk Olesen.

Pengene skal ifølge boligudspillet findes ved at afvikle grundejernes investeringsfond og prioritere ikke-disponerede midler fra byfornyelsesmidlerne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk