Lars Løkke Rasmussens svigerdatter tvunget til at forlade Danmark

Statsministerens familie påvirket af den såkaldte 24-års regel.

Bergur Løkke Rasmussen - der selv er kandidat til europaparlamentsvalget - i selskab med sin amerikanske kæreste til Lars Løkke Rasmussens 10-års jubilæum som Venstre-formand i sidste uge. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) føler sig personligt ramt af den såkaldte 24-års regel, idet hans måske kommende svigerdatter inden længe vil være tvunget til at forlade landet på grund af reglen, uanset om det unge par indgik i ægteskab.

Det fortalte Lars Løkke Rasmussen under debatten søndag aften med Mette Frederiksen (S) på TV 2.

- Jeg har en søn på 29 år, der er i præcis den samme situation som dig. Præcis, sagde Lars Løkke Rasmussen efter et spørgsmål fra et medlem af publikum, der ikke kan bo i Danmark med sin unge, amerikanske hustru.

- Med en kæreste, der er langt fra at fylde 24 år, som bliver bachelor på Harvard University lige om lidt, der er i Danmark for at tage noget af sin uddannelse, og som skal rejse i slutningen af måneden, fordi hun ikke kan få lov til at være her. Det, synes jeg, er helt skævt. Det synes jeg, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Indført af V-statsminister

Den omdiskuterede 24-års regel blev indført, efter den daværende VK-regering med Anders Fogh Rasmussen (V) i spidsen havde fremsat forslaget i 2002.

Ud over regeringspartierne stemte Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne for lovforslaget, der er en del af udlændingeloven. 24-års-reglen skal forhindre familiesammenføring, hvis en af parterne i et ægteskab er under 24 år gammel.

Reglen betyder også, at der ikke kan tildeles opholdstilladelse til statsborgere yngre end 24 år, der indgår i ægteskab med danske statsborgere. Det er den regel, som nu rammer Bergur Løkke Rasmussen.

Løkke ville ændre regler

Statsministerens 29-årige søn er selv kandidat ved valget til Europa-Parlamentet for Venstre.

Under debatten foreslog Lars Løkke Rasmussen at ændre reglerne.

- Vi laver regler, og så gælder de. Så kommer de til at gælde i nogle eksempler, hvor man tænker, det var fandeme - undskyld mig - det var ikke lige dét, vi havde tænkt os, lød det fra statsministeren.

Socialdemokratiets partiformand afviste dog at lempe på reglerne.

- Jeg tror, at vi bliver nødt til at erkende, at når vi fører den udlændingepolitik, som vi gør, så er der desværre en pris, og den er jeg sådan set ked af, at I skal betale. Men vi kommer ikke til at fjerne 24-årsreglen, svarede Mette Frederiksen.

Ungt par ikke gift

Bergur Løkke Rasmussen skriver på twitter, at han endnu ikke har indgået ægteskab med sin amerikanske kæreste.

Hun står til at forlade landet i løbet af denne måned, idet hendes studievisum udløber. For at få mulighed for at blive kræves det, at hun får et arbejde med en årsindkomst på mere end 427.000 kroner, skriver Bergur Løkke Rasmussen.

Det er således ikke direkte 24-års-reglen, der skiller det unge par ad, men beløbsgrænsen der giver udenlandske statsborgere ret til at opholde sig i Danmark. En ret der opnås med en årsindkomst på mere end 427.000 kroner.

Regeringen foreslog tidligere på året at sænke beløbsgrænsen, men Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet var imod.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter