Løkke efter Gades kolde skulder: 'Han skal jo ikke føre valgkamp i Nordsjælland'

Statsministeren mener, at Søren Gades udtalelser er blevet strammet, og at Gade bliver en vigtig del af Venstres kampagne.

Der var ikke meget kærlighed fra Venstres nyvalgte medlem af Europa-Parlamentet Søren Gade (V) til partiformand Lars Løkke Rasmussen, da han udtalte sig til Nordjyske i går.

Gade blev ved europaparlamentsvalget i søndags valgets næststørste stemmesluger efter partifællen Morten Løkkegaard. Men til Nordjyske afviste han at bruge sin popularitet til at hjælpe statsministeren i valgkampen til Folketinget.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen fortolker dog stemmeslugeren Søren Gade helt anderledes, selv om Gade har afvist, at han skal 'hænge på bannere sammen med Lars Løkke'.

Det siger statsministeren tirsdag aften.

- Han siger til mig, at han synes, han er blevet noget skarpvinklet. Jeg tror, hans pointe er, at han selvfølgelig meget gerne vil indgå i Venstres videre kampagne, for han er en kæmpe styrke for Venstre.

- Men det er han jo i særlig grad der, hvor han har fået sine stemmer. Det er jo det, der er hans pointe. Det er ikke troværdigt, at han fører valgkamp i Nordsjælland – det var der, Morten Løkkegaard fik sine stemmer. Det er mega troværdigt, at han kæmper for Venstre i det jyske, siger statsministeren.

Den tidligere forsvarsminister Søren Gade (til højre) fik med 201.626 personlige stemmer næstflest af alle kandidater til europaparlamentsvalget trods en placering som nummer fire på Venstres opstillingsliste. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Venstres to stemmeslugere ved europaparlamentsvalget, Søren Gade og Morten Løkkegaard, fik ganske rigtigt gode valg i hver sin del af landet, hvor Søren Gade særligt trak stemmer i Nordjylland og Løkkegaard i det østlige Danmark.

Gade afviste bannere med Løkke

Uenigheden mellem Søren Gade og statsminister Løkke kom ellers frem i offentlighedens lys i går, da Søren Gade gav et interview til regionalavisen Nordjyske.

Her fortalte Gade - der altså var en af Venstres to stemmeslugere ved europaparlamentsvalget i søndags - om det, han oplevede som manglende opbakning fra partiet under sin valgkamp.

Og så understregede han, at statsministeren ikke skulle regne med opbakning fra Gade i valgkampen, der ellers med valgsejren i bagagen kunne have kastet noget positivt lys over Venstres valgkamp.

- Der var en, der sagde til mig: 'Nu bliver du Lars Løkkes bedste ven, i hvert fald de næste ni dage'. Men du kan tro, jeg ikke skal ud og hænge på bannere sammen med Lars Løkke. Jeg passer på min egen troværdighed, sagde Søren Gade.

Gade bløder op

Men så hårdt skal det altså ikke tolkes, må man forstå på Lars Løkke Rasmussen.

Så han er stadig en del af jeres kampagne frem mod folketingsvalget?

- Ja, 100 procent. Søren er en super venstremand, og jeg glæder mig over, at han og Morten Løkkegaard suverænt var de to, der fik flest personlige stemmer, siger Lars Løkke Rasmussen.

Efter interviewet i Nordjyske har Søren Gade blødt lidt op og overfor Ritzau afvist, at han ikke vil bakke op om sin formand i den igangværende valgkamp.

- Det handler ikke om Lars Løkke Rasmussens troværdighed, men om min egen. Der er ikke noget problem der.

- Jeg har bare ikke optrådt i reklamer på Sjælland forud for europaparlamentsvalget, og så mener jeg ikke, at jeg kan gøre det efter valget, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter